Advertisement
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sancaktepe’de askeri helikopter düştü: 4 asker şehit

Sancaktepe’de askeri helikopter düştü: 4 asker şehit

featured

İstanbul Sancaktepe’de askeri bir helikopter düştü, 4 asker şehit oldu bir asker ise yaralandı. Helikopterin eğitim uçuşu sırasında düştüğü belirtildi. Milli Savunma Bakanı Akar, askeri helikopterin düştüğü Sancaktepe’de incelemelerde bulundu. Akar, “2 subay ve 2 astsubay şehit oldu” dedi.

KARA HAVACILIK ALAYI’NA BAĞLI

Helikopter iki apartmanın arasına düşen helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem kazayla ilgili şunları söyledi:  Burada kara havacılık alayı var. Eğitim uçuşları yapılıyor. Askeri alana yakın bir alanda, bir apartmanın yan bahçesine helikopter düşüyor. Şehitlerimiz var, yaralılar var.

İSTANBUL VALİSİ: BİLİNMEYEN SEBEPTEN DÜŞTÜ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada “Samandıra’da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var”  ifadelerini kullandı.

PERSONEL TAŞIMAK İÇİN KULLANILIYOR

Helikopter’in Kara Kuvvetleri’ne bağlı “UH1 Bell Helicopter” olduğu öğrenildi. 1952 yılında tasarlanan helikopter 1956 yılında satışa çıkarılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulundan UH-1 helikopterleri genel olarak personel nakli, uçarbirlik harekatı, ateş desteği, keşif-gözetleme, arama-kurtarma, malzeme nakli, sıhhi tahliye, komuta kontrol ve VIP amaçlı kullanılan bir genel maksat helikopteridir. UH-1 helikopterleri 1967’den beri üretilmekte ve yaygın olarak kullanılmakta olan genel maksat helikopteridir. UH-1 helikopterleri IFR ve gece görüş teçhizatı ile teçhiz edilmiştir. Kargo taşımak maksadıyla 6.2 metreküplük hacime sahiptir. Görev durumuna göre sedye, yüzer bot,silah sistemi, kurtarma vinci gibi özel teçhizat monte edilebilir. Ankara’da bulunan 901.nci Hava Aracı Ana Depo ve Fabrika Komutanlığı’dan bu helikopterlerin bakım ve onarımları yapılıyor.

Kaynak: havahaber.com

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sancaktepe’de askeri helikopter düştü: 4 asker şehit
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir