Solotürk Adana’da yürekleri hoplattı: Uçak uzman ekiplerce incelemeye alındı

Solotürk Adana’da yürekleri hoplattı: Uçak uzman ekiplerce incelemeye alındı

SOLOTÜRK uçağının TEKNOFEST Adana’nın ikinci günü gerçekleştirdiği uçuşta kontrol dışı dalış ve çıkışı ile ilgili olarak F-16 üzerinde inceleme başlatıldı.

Gösteri uçuşunun sonunda meydana gelen olayda, SOLOTÜRK pilotu TEKNOFEST’e gelen ziyaretçileri selamlarken F-16 istem dışı alçak intifada ters kumanda alarak alçakta terse geçmiş ve sonrasında pilotun refleksi ile toparlanarak tekrar tırmanmıştı.

İnceleme başlatıldı

Gösterinin ardından SOLOTÜRK uçağı İncirlik Hava Üssü’ne inişini emniyetle yaptı. Teknik ekipler uçağın VTR olarak adlandırılan video kayıtları ile diğer uçuş bilgilerini değerlendirmek üzere çalışmalara başladı.

İnceleme için uzman ekipler de İncirlik’e gönderildi. Yapılacak incelemenin tamamlanmasının ardından rapor hazırlanarak benzer arızaların önüne geçilmesi için hızla adım atılacak.

Konuyla ilgili olarak uzmanlar F-16’nın uçuş kontrol sistemlerinde muhtemel bir arıza nedeniyle uçağın ters kumanda almış olabileceğine dikkat çekti.

Uçuş emniyeti her zaman ön planda

Ülkemizde yapılan tüm uçuş gösterilerinde hem olayın askeri tarafı hem de sivil tarafı yaşanabilecek acil durumlar nedeniyle detaylı planlama yaparak uçuşlara izin veriyor. Gösteriler kesinlikle halkın üzerinde yapılmıyor.

Böyle bir uyarı geldiğinde ise hemen gösteri uçuşu durdurularak uçak veya helikopter inişe yönlendiriliyor.

Yedek uçak

Tüm görevlere SOLOTÜRK ekibi yedek uçak ile gidiyor. İkinci uçak herhangi bir arızada devreye giriyor. Ekip de iki pilot ve konusunda uzman bakım ekibinden oluşuyor. (Tolga Özbek)

Exit mobile version