SMBC Aviation Capital ile United Airlines arasında 20 uçaklık Airbus A321neo anlaşması

SMBC Aviation Capital, United Airlines ile 20 Airbus A321neo uçağının kiralanması için kesin sözleşmeler imzaladığını duyurdu.

united-airlines-a321xlr

SMBC Aviation Capital, United Airlines ile 20 Airbus A321neo uçağının kiralanması için kesin sözleşmeler imzaladığını duyurdu.

SMBC Aviation Capital, United Airlines ile 20 Airbus A321neo uçağının kiralanması için kesin sözleşmeler imzaladığını duyurdu. United Airlines’ın 2024 Nisan ayında duyurduğu filo planı kapsamında yer alan bu uçakların teslimatı, 2026 yılında SMBC Aviation Capital’in doğrudan Airbus siparişleri arasından yapılacak.

Bu anlaşma, SMBC Aviation Capital ve United Airlines arasında kısa süre önce tamamlanan 20 adet Boeing 737-8 MAX uçağının satış ve geri kiralama işleminin ardından geldi. Ayrıca, SMBC Aviation Capital, 2024 Farnborough Airshow’da 22 adet A320neo ailesine ait uçak için sipariş opsiyonlarını kullanacağını açıklamıştı.

United Airlines Mali İşler Müdürü Michael Leskinen, “SMBC ile olan ilişki hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Bu kiralamalar, bilançomuzu optimize etme ve sermaye getirimizi artırma çabalarımızın önemli bir parçası” dedi ve SMBC’ye devam eden destekleri için teşekkür etti.

İrlanda’nın Dublin kentinde merkezlenen SMBC Aviation Capital, dünya genelindeki havayollarına ticari jet uçakları sağlayan önde gelen uçak kiralama şirketlerinden biri olarak biliniyor.

Exit mobile version