Slovenya ve Türk Hava Yolları Arasında İş Birliği: Ljubljana-İstanbul Uçuşları Artıyor

Slovenya ve Türk Hava Yolları Arasında İş Birliği

Slovenya Altyapı Bakanı Alenka Bratušek, Türk Hava Yolları CEO’su Bilal Ekşi ile İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki uçuşların artırılması değerlendirildi.

Slovenya Altyapı Bakanı Alenka Bratušek, Ljubljana’nın hava ulaşımını geliştirmek amacıyla İstanbul’da Türk Hava Yolları (THY) CEO’su Bilal Ekşi ile görüşmeler yaptı. Toplantının ana gündem maddesi, İstanbul ve Ljubljana arasında gerçekleştirilen uçuşların artırılması ve iki ülke arasındaki operasyonların geliştirilmesiydi.

Ocak-Ağustos 2024 döneminde THY, İstanbul-Ljubljana hattında 126.971 yolcuya hizmet verdi. THY, bu performansıyla ülkedeki en yoğun ikinci hava yolu konumunda yer alıyor. Şu anda bu hatta günlük iki uçuş düzenleyen THY, Lufthansa’nın ardından Slovenya’daki en büyük taşıyıcı olarak dikkat çekiyor.

Gözden Kaçmasın
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY’nin kara listeye aldığı yolcu sayısını açıkladı
Haberi görüntüle

Toplantıda, iki ülke arasındaki uçuş frekanslarının artırılması ve havacılık bağlantılarının güçlendirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. THY’nin Ljubljana’daki operasyonlarının genişletilmesi, hem turizm hem de ticaret açısından Slovenya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin derinleşmesine katkı sağlayacak.

Slovenya Altyapı Bakanı Alenka Bratušek, Ljubljana’nın hava bağlantısını iyileştirmek amacıyla İstanbul’da Türk Hava Yolları CEO’su Bilal Ekşi ile görüşmeler yaptı. İki taraf, iki ülke arasındaki operasyonları artırma fırsatlarını değerlendirdi.

Gözden Kaçmasın
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi rötarlara isyan etti: Ne olacak bu Avrupa’nın hali!
Haberi görüntüle

Türk Hava Yolları, şu anda Lufthansa’nın ardından Slovenya’da en yoğun ikinci taşıyıcı konumunda olup, Ocak – Ağustos döneminde İstanbul ile Ljubljana arasındaki uçuşlarda 126.971 yolcuya hizmet verdi. Bu rota, taşıyıcı tarafından şu anda günde iki kez düzenleniyor.

Exit mobile version