İngiltere’nin başkenti Edinburgh’da, Ryanair’e ait bir yolcu uçağı, yer hareketi sırasında bir yakıt tankeriyle çarpıştı. Olay nedeniyle uçakta bulunan yolcular tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.
Edinilen bilgilere göre, yolcular Edinburgh Airport’ndan Portekiz’in Faro kentine gerçekleştirilecek uçuş için uçağa binmiş ve kalkış izni bekliyordu. Uçağın hareket etmeye başladığı sırada yaşanan çarpışma, kabin içinde paniğe neden oldu.
Uçakta bulunan bir yolcu, yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Oldukça korkutucuydu. Pilot anons yaparak durumu olduğundan daha hafif göstermeye çalıştı. Ancak uçağı artık kullanamazlar. Uçak yeni hareket etmeye başlamıştı ki yakıt tankeriyle çarpıştı” ifadelerini kullandı.
Edinburgh Airport yetkilileri olayın bir “incident” olarak kayıtlara geçtiğini doğrularken, havalimanı genel operasyonlarında herhangi bir aksama yaşanmadığını açıkladı. Olayla ilgili teknik inceleme başlatıldığı öğrenildi.