Ruslardan MH17 kazasıyla ilgili akıllara durgunluk veren iddia!

featured

Rusya’da bir televizyon kanalının genel müdürü olan Konstantin Ernst, 2014 yılında Ukrayna’nın Donbas bölgesinde MH17 Malezya uçağının düşürülmesi hakkında verdiği bir röportajda, Rus yanlısı ayrılıkçı teröristlerin düşürdüğü uçağı kasıtlı olarak Ukrayna’nın düşürdüğünü ifade etti.

The New Yorker dergisine göre skandal ifadelerin sahibi olan Ernst, “hatasının” yayılmasının ardından, “Evet, biz de insanız sonuçta, biz de hata yapıyoruz, ama bilerek değil” ifadelerini kullandı.

KREMLİN’İN KREATİF DİREKTÖRÜ’NÜN ASILSIZ İDDİALARI!

2014 yılının Kasım ayında Rusya’nın 1. televizyon kanalında yayınlayan röportajda, Konstantin Ernst, güya Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin avcı uçağından çıkan füze nedeniyle düştüğünü iddia eden bir görsel paylaşıldı. Böylece Rus kanalı, uçağın Ukrayna tarafından düşürülmesini göstermek istedi.

Ancak, “Kremlin’in kreatif direktörü” Konstantin Ernst’in şovunun, kısa süre içinde sahte ve asılsız olduğu, gerçekleri çarpıttığı ortaya çıktı.

MH17 FACİASI

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaparken düşen Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçak, 17 Temmuz 2014 tarihinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki bölgede düşürülmüştü. Rus yapımı BUK füzesiyle vurulan uçakta bulunan 80’i çocuk olmak üzere 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

JIT: UÇAK RUS FÜZESİ TARAFINDAN VURULDU

Bilindiği gibi Ukrayna, Hollanda, Avusturya, Belçika ve Malezya’dan temsilciler, 20 Eylül’de MH17 uçağı faciasının soruşturulması konusunda iş birliği anlaşması imzalamıştı.

Uluslararası Ortak Soruşturma Ekibi (JIT), 2014’te Ukrayna’da düşürülen sözkonusu uçağın, Rus ordusuna ait bir füze tarafından vurulduğunu tespit etmişti.

JIT, füzenin Kursk’ta bulunan Rusya Silahlı Kuvvetleri 53. Hava Savunma Tugay Birliğine ait olduğunu da belirtmişti. Ancak Rusya’dan halen uçağın düşürülmesini soruşturma konusunda herhangi bir adım atılmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ruslardan MH17 kazasıyla ilgili akıllara durgunluk veren iddia!