ROKETSAN’ın yeni geliştirdiği yerli füze olan Tayfun balistik füzesi nedir, özellikleri nelerdir?

Tayfun balistik füzesi nedir, özellikleri nelerdir

Türkiye yerli ve milli savunma sanayii adımları arasında yer alan Tayfun balistik füzesiyle ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ‘Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi’ kapsamında ROKETSAN tarafından füze test atışı yapıldı. Peki, Tayfun balistik füzesi nedir, özellikleri nelerdir? İşte detaylar…

Dünya basınında da geniş yankı uyandıran ‘Tayfun’ ile Rize’de test gerçekleştirdi. ROKETSAN’ın yeni geliştirdiği yerli füze olan Tayfun balistik füzesi nedir, özellikleri nelerdir sorgulamaları hız kazandı.

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Tayfun Balistik Füzesi Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan 280+ kilometre menzili ile Türkiye’nin en uzun menzilli füzesi.

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ ÖZELLİKLERİ NELER, MENZİLİ NE KADAR?

Taktik Balistik Füze (Tactic Ballistic Missile) (TBM) 300 km’den az menzile sahip BF sistemidir.

Kısa Menzilli Balistik Füze (Short-Range Ballistic Missile) (SRBM) 300 ile 1000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Orta Menzilli Balistik Füze (Medium-Range Ballistic Missile) (MRBM) 1000 ile 3000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Uzun Menzilli Balistik Füze (Intermediate Range Ballistic Missile) (IRBM) 3000 ile 5550 km arasında menzile sahip BF sistemidir.

Kıtalararası Balistik Füze (İntercontinental Ballistic Missile) (ICBM) 5000 km ve üzeri menzile sahip olan BF sistemidir.

Denizaltından Atılan Balistik Füze (Submarine Launched Ballistic Missile) (SLBM)

Exit mobile version