Türkiye’nin mega projelerinden biri olan ve denizin üzerine kurulan pistiyle dünyada sayılı örnekler arasına giren Rize-Artvin Havalimanı, açıldığı günden beri boş kalmıyor! Açıklanan son veriler, havalimanının bölge halkı ve turistler için ne kadar hayati olduğunu kanıtladı. 11 ayda kapıdan giren yolcu sayısı, birçok şehrin nüfusunu geride bıraktı!
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), merakla beklenen Kasım ayı karnesini açıkladı. Rize ve Artvin’in dünyaya açılan kapısında trafik, kış aylarına girilmesine rağmen hız kesmedi.
Sadece Kasım’da 100 Bine Yakın Yolcu!
Turizm sezonunun yavaşladığı Kasım ayında bile havalimanı vızır vızır işledi.
- Yolcu Trafiği: Sadece bir ayda 99 bin 528 yolcu iç hatlarda seyahat etti.
- Uçak Trafiği: Havalimanına Kasım ayında 624’ü iç hat, 2’si dış hat olmak üzere toplam 626 uçak iniş-kalkış yaptı.
11 Ayda Dev Rekor: 1 Milyonu Devirdi!
Asıl çarpıcı tablo ise yılın genelinde ortaya çıktı. 2025 yılının Ocak-Kasım dönemini kapsayan 11 aylık süreçte Rize-Artvin Havalimanı, psikolojik sınır olan “1 Milyon Yolcu” barajını aştı.
- Toplam Yolcu: 1 Milyon 61 Bin 838 kişi.
- Toplam Sefer: 7 Bin 201 uçuş.
- Taşınan Yük: Bavul, kargo ve posta dahil toplam 8 bin 386 ton yük taşındı.
Bu veriler, Rize-Artvin Havalimanı’nın sadece bir ulaşım projesi değil, bölge ekonomisi ve turizmi için vazgeçilmez bir “can damarı” olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.