1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. Prof. Dr. Ahmet Bolat: “THY, 10 Yıl İçinde Dünyanın 4. Büyük Havayolu Olacak”

Prof. Dr. Ahmet Bolat: “THY, 10 Yıl İçinde Dünyanın 4. Büyük Havayolu Olacak”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY'nin 810 uçaklık filosu ve 150 bin çalışanıyla önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en büyük 4. havayolu olmayı hedeflediğini açıkladı.

featured

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY’nin 810 uçaklık filosu ve 150 bin çalışanıyla önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en büyük 4. havayolu olmayı hedeflediğini açıkladı.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ülkenin önemli bir markası olan THY’nin önümüzdeki 10 yıllık süreçte 810 uçağı ile dünyanın 4’üncü büyük hava yolu şirketi olacağını söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Malatya’da Vali Seddar Yavuz ve yetkililerinde katıldığı toplantıda, kültür turizmine yönelik açıklamalarda bulundu.

65 uçaktan 470 uçağa

Türkiye’nin en değerli markası ve en büyük hizmet ihracatçısı olan THY’nin 6 kıta ve 130 ülkede ülkesini temsil ettiğini dile getiren Bolat, “THY, 2005 yılında 65 uçağı olan yabancıların büyük Avrupalı hava yollarının butik diye gösterdiği bir havayolu şirketiydi. Son 20 yılda yüzde 12 oranında büyüdük. Dünyadaki diğer havayolu şirketlerinin ortalama 3,5- 4 oranında büyüdüğü bir ortamda THY yüzde 12 oranında büyüyerek bugün 470’e yakın uçak sayısına ulaştı. Yılda 90 milyon yolcu taşıyan bir dünya markası oldu. Bundan sonrada önümüzdeki 10 yılda 810 uçağı olan dünyanın 4’üncü büyük hava yolu şirketi olacağız. 10 bin çalışandan 94 bin çalışanı olan bir şirkete dönüştük. Önümüzdeki 10 yılda 150 bin çalışanımız olacak” dedi.

“THY’nin ülke ekonomisine katkısı büyük”

Türk Hava Yolları’nın (THY) Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sunduğuna dikkat çeken Bolat, “Biz başarımızın sağlamasını ülkemize katkımızla, milletimizin bize olan güveniyle, kültürümüzün değerleriyle yapıyoruz. 2023 yılında ülkemiz 255 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirerek asırlık tarihinin rekorunu kırdı. Türk Hava Yolları olarak biz 21 milyar dolara yakın gelir elde ettik ve 16 milyar doların üzerinde hizmet ihracatı kaydettik. Bunun 8 milyar doları ülkemizde kaldı. Milli Bayrak Taşıyıcı markamızın ülkemiz ekonomisine toplam katkısı ise 56 milyar dolar. 30 milyar dolar direk gelir, 16 milyar dolar turizm katkısı kalanı da diğer gelirler. THY tek başına ülke ekonomisinin yüzde 21’ine katkı sağlayan devasa bir şirket olmuştur” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
1
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Prof. Dr. Ahmet Bolat: “THY, 10 Yıl İçinde Dünyanın 4. Büyük Havayolu Olacak”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir