1. Haberler
  2. Havacılık
  3. Polonya, yasa dışı sevkiyatı durdurdu: 5 ton Boeing uçak lastiğine el konuldu

Polonya, yasa dışı sevkiyatı durdurdu: 5 ton Boeing uçak lastiğine el konuldu

AB yaptırımlarını ihlal eden sevkiyat Polonya’da ortaya çıktı. Belarus üzerinden Rusya’ya gönderilmek istenen Boeing uçak lastikleri, gümrük kontrolünde ele geçirildi. Gönderici İspanyol, alıcı ise Azerbaycanlı çıktı.

featured

AB yaptırımlarını ihlal eden sevkiyat Polonya’da ortaya çıktı. Belarus üzerinden Rusya’ya gönderilmek istenen Boeing uçak lastikleri, gümrük kontrolünde ele geçirildi. Gönderici İspanyol, alıcı ise Azerbaycanlı çıktı.

Polonya, denetimlerde yaptığı bir operasyonda beş ton Boeing uçak lastiğine el koydu. Lastiklerin, yasa dışı yollarla ülkeye sokulmak istendiği öğrenilirken, olay, uluslararası ticaretin denetimi konusunda dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

Polonya gümrüğü, Belarus üzerinden Rusya’ya gitmekte olan Boeing sivil uçağına ait lastiklere el konulduğunu bildirdi. Bunlar Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlar listesinde yer alıyor.

Belarus sınırına yakın Koroszczyn’de gümrük memurlarının, otomobil ve otobüs lastiği taşıdığı iddia edilen bir kamyonu incelemesi sırasında Polonya gümrükleri tarafından beş ton uçak lastiği ele geçirildi.

Malların göndericisinin İspanyol bir şirket, alıcısının ise Azerbaycanlı olduğu belirlendi. Polonya gümrüğü, gümrük dolandırıcılığına ilişkin soruşturma başlattı.

Yaptırım uygulanan mallara el konuldu.

0
mutlu
Mutlu
1
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir