Advertisement
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pobeda SAW uçuşlarını artırdı

Pobeda SAW uçuşlarını artırdı

featured

Rus Aeroflot’un alt markası olan Pobeda Hava Yolları, Rusya’dan Türkiye’ye düzenlediği seferlerini artırma kararı aldı. Şirket, Moskova’dan İstanbul Sabiha Gökçen’e günlük olarak düzenlediği seferlerini yoğun talep artışından dolayı ikiye çıkardı. St. Petersburg’dan da günlük Sabiha Gökçen’e sefer düzenleyen şirket bu uçuşlarından Boeing 737-800 tipi uçakları kullanıyor. Pobeda Airlines 21 Eylül 2018’de Moskova-İstanbul seferlerine başlamıştı.

BOEING YERİNE MS-21 ALIN!

Aeroflot Strateji ve Pazarlama Genel Müdürü Yardımcısı Andrey Panov, Pobeda havayolunun ana merkezinin Soçi, Novosibirsk ve Yekaterinburg’da olacağını açıklamıştı. Pobeda Hava Yolları’nın geçen hafta Rusya’da Boeing’e verdiği 737 MAX 8 siparişiyle gündeme gelmişti. Boeing’in sorunlu uçaklarının karıştığı kaza sonrası Rusya kamuoyu, Boeing’e verilen siparişlerin yerine Rus üretimi olan MS-21 uçaklarının alınmasını talep etmişti.

SON TESTLERİ DE YAPILDI

Rusya’nın ürettiği MS-21 tipi yolcu uçağı Boeing’in uçaklarının yerine indirilmesinin ardından son test uçuşunu yapmıştı. MS-21 uçaklarının birinci önceliği Rus pazarında lider olmak. Şirket daha sonra Rusya’ya yakın ülkelere yolcu uçağını satmayı planlıyor. MS-21 uçaklarıyla Türk Hava Yolları’nın da ilgilendiği gündeme gelmişti. Ancak THY’nin bu uçakları almasının çok düşük bir ihtimal olduğu dillendiriliyor.

 

kaynak: havahaber.com

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Pobeda SAW uçuşlarını artırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir