1. Haberler
  2. Pegasus
  3. Pegasus CEO’su Güliz Öztürk: 148 Noktaya Uçuyor ve Büyüyoruz

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk: 148 Noktaya Uçuyor ve Büyüyoruz

Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, 148 noktaya uçtuklarını ve geçen yıl 32 milyon yolcu taşıdıklarını belirtti. Öztürk, Pegasus'un 2023 yılında yüzde 10-12 civarında büyüme kaydettiğini ve operasyonel karlılıkta dünya lideri olduğunu vurguladı.

featured

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, 148 noktaya uçtuklarını ve geçen yıl 32 milyon yolcu taşıdıklarını belirtti. Öztürk, Pegasus’un 2023 yılında yüzde 10-12 civarında büyüme kaydettiğini ve operasyonel karlılıkta dünya lideri olduğunu vurguladı.

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk ise “Türkiye Havalılık Pazarı Mercek Atlında” başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Pegasus’un Türkiye’nin en büyük ikinci hava yolu şirketi olduğunu ve geçen yıl 32 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI Europe), “34. Yıllık Kongresi ve Genel Kurulu”nda konuşan Öztürk geçen yıl yüzde 20 daha büyüdüklerini, bu yıl ise geçen yıla kıyasla yüzde 10-12 civarında bir büyümenin söz konusu olduğunu açıkladı.

Yaygın bir uçuş ağımız var

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaygın bir uçuş ağımız var. Toplam 148 noktaya uçuyoruz ve bunların çoğu uluslararası uçuşlar. Yurt dışında Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri olmak üzere 53 farklı ülkeye uçuyoruz. Aynı zamanda aktarmalı trafik de taşıyoruz çünkü İstanbul’un kıtalar arasında çok iyi bir konumda olmasını bir avantaj olarak görüyoruz. Dolayısıyla uluslararası operasyonlarımızdaki trafiğimizin yaklaşık yüzde 30’u aktarmalı trafikten oluşuyor. Pegasus Sabiha Gökçen’i ana merkez, Antalya’yı da ikinci bir merkez olarak kullanıyor. Antalya’da yaklaşık 28 uçak çalıştırıyoruz.”

2023 yılında operasyonel karlılıkta dünyada en iyi performans gösteren şirket olduk

Öztürk, Kovid-19 salgını sonrası 2022 ve 2023 yılında operasyonel karlılıkta dünyada en iyi performans gösteren şirket olduklarını, yakın zamanda 16 yeni uçağı filolarına katarak başta Sabiha Gökçen olmak üzere Türkiye’deki diğer merkezleri kullanarak büyümeye devam edeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
3
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Pegasus CEO’su Güliz Öztürk: 148 Noktaya Uçuyor ve Büyüyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir