Pegasus Airlines Airbus A320 ailesi filosu için Lufthansa Technik ile anlaştı

Pegasus Airlines, hızla büyüyen Airbus A320 ailesi filosu için kapsamlı bakım hizmetleri sağlamak üzere Lufthansa Technik ile anlaşma imzaladı.

pegasus-lufthansa-teknik

Pegasus Airlines, hızla büyüyen Airbus A320 ailesi filosu için kapsamlı bakım hizmetleri sağlamak üzere Lufthansa Technik ile anlaşma imzaladı. Üç yıl süreli bu anlaşma, Türkiye’nin en büyük ikinci havayolu şirketi olan Pegasus’un A320ceo, A320neo ve A321neo model uçakları için 60’tan fazla bakım kontrolünü kapsıyor. Tüm bakım hizmetleri, Lufthansa Technik’in Sofya’daki Pegasus Airlines’a özel olarak tahsis edilmiş bakım hattında gerçekleştirilecek.

Pegasus Airlines Kıdemli Satın Alma Direktörü Şerife Akın, “Lufthansa Technik ile uzun vadeli iş birliğimizi pekiştiren bu yeni sözleşme, bize esneklik kazandırırken aynı zamanda yüksek kalite standartlarımızı da garanti altına alıyor. Sofya’daki özel bakım hattımız sayesinde önümüzdeki yıllar için en iyi şekilde konumlandık. Bu, hava yolculuğunu kolaylaştırma ve müşterilerimize uygun fiyatlar sunma hedefimizi destekliyor” dedi.

Lufthansa Technik Uçak Bakım Hizmetleri Başkan Yardımcısı ve Ticari Operasyonlar Müdürü Marcus Motschenbacher ise, “Müşterilerimize en yüksek kalitede hizmet sunmaktan ve güvenilir bakım süreçleriyle uçuş operasyonlarının istikrarını sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Pegasus Airlines ile yakın ve güvene dayalı bir iş birliğimiz var, bu da ihtiyaçlarına bireysel olarak yanıt vermemizi sağlıyor. Başarılı iş ilişkilerimizi genişletmekten onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Pegasus ile Lufthansa Technik arasındaki iş birliği, iniş takımı hizmetleri ve daha kısa süreli bakım hizmetlerini de kapsıyordu. Yeni anlaşma, bu alanda iki ortak arasındaki ilk uzun vadeli sözleşme olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, Pegasus Airlines, Lufthansa Technik’in AVIATAR dijital platformunu kullanarak teknik operasyonlarını optimize ediyor.

Pegasus için bakımların yapılacağı Lufthansa Technik Sofya’nın yanı sıra, şirketin dünya genelinde üç kıtada büyük bakım tesisleri bulunuyor. Bu tesisler, kısa, orta ve uzun menzilli uçaklar için C-, IL- veya D-bakımları gibi geniş bir yelpazede hizmet sunuyor ve dünya çapındaki müşterilere kapsamlı uçak bakım çözümleri sağlıyor.

Exit mobile version