Pegasus açıkladı; İşte desteklenecek 20 proje

featured

Pegasus Hava Yolları’nın, Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde başlatılan Yarınlara Uçuyoruz Projesi, 2. yılında devam ediyor.

18-29 yaş aralığındaki gençlerin Türkiye içindeki toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini desteklemek amacıyla geliştirilen proje kapsamında www.yarinlaraucuyoruz.com internet sitesi üzerinden alınan başvuruların teknik değerlendirmesi yapıldıktan sonra, desteklenecek 20 proje fikri Yarınlara Uçuyoruz Projesi Değerlendirme Kurulu tarafından belirlendi. 2020 yılının Haziran ayına kadar hayata geçirilmek üzere seçilen 20 proje kapsamında, 64’ü kadın, 24’ü erkek toplam 88 genç bir şehirden başka bir şehre seyahat ederek toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini gerçekleştirecek. Yeni dönemde seçilen projeler arasında toplumsal cinsiyet eşitliği ve çocuk haklarına yönelik çalışmalar öne çıkıyor.

23 farklı şehirden 98 proje

Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin 2. yılında 26’sı sivil toplum kuruluşları ve 72’si gençlik gruplarından olmak üzere toplam 98 proje fikri için başvuru alındı. Başvurular en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep illerinden olmak üzere Türkiye’nin 23 farklı ilinden gerçekleştirildi. 232 kadın ve 123 erkek olmak üzere toplam 355 genç; toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirleriyle projeye başvuru yaptı.

Van, İzmir, İstanbul, Mardin, Ankara, Adana, Erzurum, Ordu olmak üzere 25 farklı ilde proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençler; ağırlıklı olarak çocuk hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve hayvan hakları konularında fikirlerle projeye başvurdu. Yapılan proje fikri başvurularının hedef kitleleri ise çocuklar, gençler, kadınlar ve mülteciler oldu.

Pegasus Hava Yolları Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk’ün de aralarında bulunduğu Proje Değerlendirme Kurulu’nda; Sivil Toplum için Destek Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Merve Üretmen ve Aysun Sayın, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Mutlu Şen ve Didem Duru, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler yer aldı.

Desteklenecek Proje Fikirleri:

1- Annemle Öğreniyorum Projesi 11- Kadınız Haklıyız Projesi
2- Benim Kahramanım Projesi 12- Kayıp Kuşaklar Olmasın Diye Projesi
3- Bilinçli Nesiller Sağlıklı Besinler Projesi 13- Peçiç Oyunu Projesi
4- Bulaşıkları Kim Yıkayacak Projesi 14- Sıcak Kalpler Renkli Hayaller Projesi
5- Çocuğun Kaleminden Değerler Projesi 15- Sil Baştan Projesi
6- Çocuk Dostu Kuklalarla Yarınlar İçin Uçuyorum Projesi 16- Stemini Projesi
7- Depreme Karşı Her Yaşta Projesi 17- Umudun Kanatları Projesi
8- Flört Şiddeti ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi: Bu Nasıl Aşk Projesi 18- Yarının Kampı Projesi
9- Gülümse Çekiyorum Projesi 19- Yarınlara Gönüllüyüz Projesi
10- Hayvanları Koruyorum Yarınımı Kuruyorum Projesi 20- Yarınları Kodluyoruz Projesi
0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Pegasus açıkladı; İşte desteklenecek 20 proje