Özel Kuvvetler İçin Geliştirilen NH90, Uçuş Testlerine Başladı

Airbus Helicopters, NH90 Standart 2'nin prototipi için uçuş test kampanyasını başlattı. Fransız Kara Havacılığı için geliştirilen bu helikopter, özel kuvvet operasyonlarını desteklemek üzere tasarlandı.

featured

Airbus Helicopters, NH90 Standart 2’nin prototipi için uçuş test kampanyasını başlattı. Fransız Kara Havacılığı için geliştirilen bu helikopter, özel kuvvet operasyonlarını desteklemek üzere tasarlandı. Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanlığı, Standart 2 konfigürasyonunda toplam 18 adet NH90 sipariş etti.

Airbus Helicopters, NH90 Standart 2’nin prototipi için uçuş test kampanyasını başlattı. İlgili helikopter, özel kuvvet operasyonlarını desteklemek üzere Fransız Kara Havacılığı için özel olarak geliştirilmektedir. Bu bağlamda Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanlığı, Standart 2 konfigürasyonunda toplam 18 adet NH90 sipariş etmiştir.

Uçuş testleri, Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) ile mutabık kalınan programa uygun olarak yıl sonuna kadar devam edecek. Standart 2 konfigürasyonu, Safran Euroflir 410 elektro-optik sistemi, yeni bir dijital haritalama sistemi, üçüncü bir mürettebat için donanım ve öz savunma silahlarını barındırabilecek yeni genişletilmiş arka sürgülü pencerelerin entegrasyonunu içeriyor.

NH90 Standart 2’nin prototipi ayrıca daha sonraki bir aşamada entegrasyon için DAS ve yeni nesil Kaska Monteli Görüş Dijital Ekranı (HMSD-DD) için mekanik ve elektriksel ekipmanlarla donatılacak. Böylece bu sistemler, özel kuvvetlerin son derece zorlu koşullarda faaliyet gösterme kabiliyetlerini geliştirecek.

Bu uçuş testleri, NATO Helikopter Yönetim Ajansı (NAHEMA) ve NHIndustries (NHI) ve ortak şirketleri (Airbus Helicopters, Leonardo ve Fokker) tarafından Standart 2 konfigürasyonunda 10 adet NH90 TTH’nin (Taktik Nakliye Helikopteri) geliştirilmesi ve yükseltilmesi için 2020 yılında başlatılan programın bir parçasıdır. Ayrıca, önümüzdeki on yılın sonuna kadar Fransız Kara Havacılığı 81 adet NH90 TTH tedarik edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Özel Kuvvetler İçin Geliştirilen NH90, Uçuş Testlerine Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir