1. Haberler
  2. Haberler
  3. Orta Doğu uçurumun eşiğinde! İsrail görüntüleri yayınladı: Yakın mesafe çatışmalar

Orta Doğu uçurumun eşiğinde! İsrail görüntüleri yayınladı: Yakın mesafe çatışmalar

featured

İran’ın dün gece İsrail’e gerçekleştirdiği füzeli saldırı nedeniyle yaklaşık 10 milyon kişi sığınaklara sığındı. Saldırının ne tür bir hasara yol açtığı şimdilik belirsiz. Netanyahu saldırı sonrası yaptığı açıklamada Tahran’ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini söylerken İran da bu sabah yaptığı açıklama ile Tel Aviv’i uyardı ve “İsrail İran’a saldırırsa tüm altyapıları hedef alınır” tehdidinde bulundu. Öte yandan Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye ilinin Merc Uyun ilçesine bağlı El-Adise kasabasına sızmaya çalışan bir İsrail gücüne karşı koyarak onlarla çatıştığını ve kayıplar verdirerek onları geri çekilmeye zorladığını duyurdu.

İsrail, İran’ın balistik füze saldırısında hava üslerine isabeti kabul etti

İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail ordusu, İran’ın balistik füze saldırısında hava üslerinin zarar gördüğünü duyurdu. Hangi üssün ne ölçüde zarar gördüğüne ilişkin detay verilmeyen haberde, “operasyonel faaliyetleri etkilemeyecek bazı idari, bakım-onarım yapılarının hasar aldığı” aktarıldı.İsrail ordusu “hava kuvvetlerinin ve hava savunma sistemlerinin savaş kabiliyetlerinin gerilemediğini” savunarak İran’ın saldırıda “hipersonik” füze kullandığı açıklamasının doğru olmadığını ileri sürdü.

Kremlin: Orta Doğu’da gerilimin taraflarını itidale çağırıyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Orta Doğu’daki durumun son derece endişe verici olduğunu belirterek, tarafları itidale çağırdı.Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın İsrail’e füze saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Orta Doğu’daki durumun son derece endişe verici bir senaryoya göre geliştiğini dile getiren Peskov, “Tüm tarafları olup bitenlere karşı itidal göstermeye çağırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Peskov, sivillerin ölümüne yol açan her türlü eylemi kınadıklarını da sözlerine ekledi.Rusya’nın, çatışmanın tüm taraflarıyla teması olduğunu ve bu temasları sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Peskov, bütün tarafları itidale çağırdıklarını yineledi.Ayrıca Sözcü Peskov, Orta Doğu’daki ülkelere uçuşlara geçici kısıtlamaların yapılabileceğini ifade etti.

İsrail, Lübnan’ın güneyindeki kara harekatında ilk kaybını verdi

İsrail, Pazartesi gece saatlerinde Lübnan’a “Kuzey Okları” adlı kara harekatının başladığını resmen duyurmuştu. Lübnan’ın başkenti Beyrut’u havadan vurmaya devam eden İsrail, kara harekatında ilk can kaybını verdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyindeki kara harekatında Eitan Itzhak Oster adlı askerin öldüğünü duyurdu. Egoz Komando Birliğinde takım komutanı olarak görev alan Oster’in 22 yaşında olduğu açıklandı.

İsrail görüntüleri yayınladı: Yakın mesafe çatışmalar

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Güney Lübnan’da başlattığı kara harekatından yeni görüntüler yayınladı.Ordu 98. Tümen’in Hizbullah üyeleri ile yakın çatışmalara girdiğini ve Hizbullah mevzilerine hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.

Hizbullah da Lübnan’ın güneyinde Hizbullah ile kara çatışmalarının başladığını duyurmuştu. İsrail ordusu bugün ayrıca Lübnan’daki 150 Hizbullah mevzisinin yok edildiğini iddia etti.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Orta Doğu uçurumun eşiğinde! İsrail görüntüleri yayınladı: Yakın mesafe çatışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir