1. Haberler
  2. Havalimanları
  3. Münih Havalimanı’nda ABD Uçuşlarında Tarihi An: 50 Milyonuncu Yolcu Ağırladı

Münih Havalimanı’nda ABD Uçuşlarında Tarihi An: 50 Milyonuncu Yolcu Ağırladı

Münih Havalimanı, ABD'ye yapılan direkt uçuşlarda 50 milyonuncu yolcusunu ağırlayarak önemli bir kilometre taşına ulaştı.

featured

Münih Havalimanı, ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda 50 milyonuncu yolcusunu ağırlayarak önemli bir kilometre taşına ulaştı. 1992’den bu yana ABD destinasyonlarına yönelik uçuş sayısını artıran havalimanı, haftada 140 seferle 14 farklı ABD şehrine hizmet veriyor. Münih Havalimanı’nda ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda tarihi bir dönüm noktası kaydedildi. Havalimanı, 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü, Amerika Birleşik Devletleri ile yapılan direkt uçuşlarda 50 milyonuncu yolcusunu ağırladı. Bu önemli kilometre taşı, havalimanının 1992’deki açılışından bu yana ABD’ye yapılan uçuşlardaki sürekli artışı yansıtıyor.

Münih Havalimanı, uzun mesafeli uçuşlarda özellikle ABD’ye yönelik hatlarda büyük bir gelişim gösterdi. 1992 yazında, havalimanının ilk açıldığı yıl, haftada sadece 39 uçuş ile beş ABD şehrine sefer düzenleniyordu. Bugün ise bu sayı, haftada 140 uçuşa ve 14 farklı ABD destinasyonuna ulaşmış durumda.

Hâlihazırda Lufthansa, American Airlines, Delta Airlines ve United Airlines, Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Detroit, Denver, Houston, Los Angeles, Newark, New York-JFK, San Diego, San Francisco, Seattle ve Washington-Dulles gibi büyük ABD şehirlerine direkt uçuşlar gerçekleştiriyor. Lufthansa, bu uçuşlardan dördünü – Boston, Los Angeles, New York ve Washington – Airbus A380 ile günlük olarak gerçekleştiriyor.

Bu dönüm noktası, Münih Havalimanı’nın uluslararası ulaşım ağındaki stratejik önemini bir kez daha ortaya koyarken, ABD ile olan hava trafiğinde sağlanan başarının altını çiziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Münih Havalimanı’nda ABD Uçuşlarında Tarihi An: 50 Milyonuncu Yolcu Ağırladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir