1. Haberler
  2. Haberler
  3. MSB açıkladı: OMTAS, NEFER ve T-70 TSK envanterine girdi

MSB açıkladı: OMTAS, NEFER ve T-70 TSK envanterine girdi

featured

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi öngören savunma ve güvenlik stratejisi çerçevesinde her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskıyla sürdürdüğünü belirtti. Açıklamada TSK envanterine giren silahlar açıklandı.

MSB açıklamasında, “Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca, muhtelif miktarda OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı, Mini Akıllı Mühimmat ve NEFER Kuleli Zırhlı Muharebe Aracının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır. Ayrıca, Genel Maksat Helikopteri (GMH) projesi kapsamında 1 adet T-70 helikopterinin muayene ve kabul faaliyetleri TUSAŞ tesislerinde tamamlanarak Hava Kuvvetlerimizin envanterine alınmıştır” denildi.

MKE, ASELSAN, TUSAŞ ve Roketsan’a tebrik

MSB, Defense News dergisi tarafından yayımlanan dünyanın en iyi 100 savunma sanayi şirketinin yer alan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi, ASFAT, ASELSAN, TUSAŞ’ı tebrik etti.
“Şirketlerimize, çalışmalarında başarılar diliyoruz”

MSB açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Diğer yandan, bu hafta içerisinde Defense News dergisi tarafından yayımlanan dünyanın en iyi 100 savunma sanayi şirketinin yer aldığı listeye girerek bizleri gururlandıran başta Bakanlığımız bağlısı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketimiz (MKE A.Ş) ile Askerî Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketimiz (ASFAT) olmak üzere ASELSAN, TUSAŞ ve Roketsan’ı kutluyor; ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan şirketlerimize, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

MSB’den İsrail uyarısı: Bölgeyi felaketin eşiğine sürükledi…

Milli Savunma Bakanlığı İsrail’e de uyarıda bulundu. “Bölgeyi felaketin eşiğine sürükledi” dedi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ülkemiz, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’de süregiden saldırılarına karşı tepkisini açıkça ortaya koymuş; bölgede geniş çaplı çatışmalara yol açma riski konusunda sürekli uyarılarda bulunmuştur. İsrail, daha fazla can kaybı yaşanmadan ve sorun daha büyük bölgesel felakete dönüşmeden saldırılarını bir an evvel durdurmalı ve kalıcı çözüme yönelik adımlar atmalıdır.   Uluslararası toplum da on binlerce masum çocuğu öldüren ve bölgemizi felaketin eşiğine sürükleyen İsrail karşısında artık kararlı bir tavır takınmalı ve tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulme dur demelidir. Ülkemiz, Gazze’de katliamın sona ermesi, Filistin devletinin kurulması ve bölgemizde kalıcı barışın tesis edilmesi amacıyla sürdürülen çabalara her türlü katkıyı sağlamayı sürdürecektir.”

MSB’den Çelik Kubbe açıklaması

Bakanlık kaynakları, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nda çok katmanlı hava savunma sistemi oluşturulmasına yönelik kararla ilgili sorular üzerine “Türkiye’nin hava ve füze savunmasını bir bütünlük halinde, çok katmanlı olacak şekilde sağlamaya yönelik olarak yerli ve milli radar ve hava savunma sistemleri ile birlikte komuta kontrol imkân ve kabiliyetlerimizi geliştirme çalışmalarımıza devam edilmektedir” yanıtını verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
MSB açıkladı: OMTAS, NEFER ve T-70 TSK envanterine girdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir