1. Haberler
  2. Havacılık
  3. Microsoft’un sistemleri çöktü: Havayolu şirketleri ve bankalar da etkileniyor

Microsoft’un sistemleri çöktü: Havayolu şirketleri ve bankalar da etkileniyor

featured

Microsoft’un bulut sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle havayolu şirketlerinde biletleme ve rezervasyon sistemlerini vurdu. Türkiye’de Türk Hava Yolları’nın da etkilendiği sorun nedeniyle dünya çapında yüzlerce uçuş iptal edildi.

Havalimanlarında kaos yaşanıyor: Havayolu şirketleri Microsoft’u suçladı

Microsoft’un etkilenediği Frontier Havayolları, “Sistemlerimiz şu anda diğer şirketleri de etkileyen bir Microsoft kesintisinden etkileniyor. Bu süre zarfında rezervasyon, check-in, biniş kartınıza erişim ve bazı uçuşlar etkilenebilir. Sabrınız için teşekkür ederiz” açıklaması yaptı.

THY’den açıklama geldi. Türk Hava Yolları’nın (THY) bilişim sisteminde arıza yaşandı. Biletleme ve rezervasyon sistemi çöktü.

THY resmi internet sayfasına giren kullanıcılar şu açıklama ile karşılaştı:

“Seyahat tutkunuza kısa bir ara!

Keşfetmeye dair heyecanınızı paylaşıyoruz ancak şu anda sitemize erişemiyorsunuz. Başka bir cihaz veya internet ağı üzerinden tekrar deneyebilir, sorunun devam etmesi halinde çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.”

Öte yandan THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada da “Değerli yolcularımız, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır.Söz konusu aksaklık için özür dileriz.En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Yahya Üstün: “Yazılım kaynaklı bir problem”

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptığı açıklamada, “Değerli yolcularımız, Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Microsoft’un sistemleri çöktü: Havayolu şirketleri ve bankalar da etkileniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir