Malezya Havayolları ve Sunexpress uçağında Türk Hava Yolları detayı

Malezya Havayolları uçağında, Türk Hava TCI Kabin İçi Sistemleri şirketi tarafından üretilen galley (ikramların sunuma hazırlandığı mutfak) kullanıldı

Malezya Havayolları ilk B737 MAX uçağını teslim aldı

Malezya Havayolları 25 uçaklık Boeing 737 MAX siparişinden ilkini önceki gün teslim aldı. 9M-MVA tescilli uçak Seattle’dan kalktıktan sonra Honolulu ve Guam üzerinden 21 saatlik uçuş sonrası Kuala Lumpur’a ulaştı

162 ekonomi ve 12 business koltuk olmak üzere 174 yolcu kapasiteli 9M-MVA tescilli Boeing 737 MAX uçağında önemli bir de detay var.

Malezya Havayolları’nın ekonomik sorunları ile birlikte üst üste yaşanan MAX kazaları sonrası teslimatı bir hayli geciken 25 uçaklık Boeing 737 MAX uçaklarının mutfak bölümü tamamen Türkiye’de üretildi.

Malezya Havayolları uçağında, Türk Hava TCI Kabin İçi Sistemleri şirketi tarafından üretilen galley (ikramların sunuma hazırlandığı mutfak) kullanıldı. Aynı şekilde dün Sunexpress tarafından teslim alınan TC-SMK tescilli Boeing 737 MAX uçağına da Boeing’in global imalatçı listesinde olan TCI tarafından üretilen yerli ve milli galley vardı.

Türk Hava Yolları dışında; Sunexpress, Jet Airways, SpiceJet, Azerbaijan Airlines, Donghai Airlines, Lynx Air ve AKASA Air gibi 9 farklı ülkeden 20 farklı hava yolu şirketi de uçaklarında Türkiye üretimi galleyleri kullanıyor.

Kaynak: Murat Herdem Instagram

Exit mobile version