Lufthansa’nın Yan Kuruluşları ASL ve ASD Çalışanları Greve Gidiyor

Lufthansa sermaye artırımına gidiyor

Lufthansa’nın Airport Services Leipzig (ASL) ve Airport Services Dresden (ASD) çalışanları, sendika Verdi’nin çağrısıyla 2 Ekim’de tam gün uyarı grevi yapacak. Görüşmelerde işverenlerden teklif gelmemesi ve şirketlerin kapatılacağı açıklaması üzerine grev kararı alındı.

Lufthansa’nın yan kuruluşları Airport Services Leipzig (ASL) ve Airport Services Dresden (ASD) çalışanları, sendika Verdi’nin çağrısıyla Çarşamba günü (2 Ekim) tam gün uyarı grevine çıkacak. Pazartesi günü (30 Eylül) yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenlerden bir teklif gelmemesi üzerine grev kararı alındı. Verdi, çalışanlar için ücret artışı ve enflasyon farkı ödemesi talep ediyor.

Sendikadan yapılan açıklamada, işverenlerin görüşmeler sırasında her iki şirketin kapatılacağını bildirdiği belirtildi. Verdi, bu durumu “yıllardır devam eden bir baskı senaryosu” olarak nitelendirirken, çalışanların “düşük ücretlerle bu iş modelini sürdürmeyi kabul etmeyeceklerini” vurguladı.

Verdi’nin baş müzakerecisi Paul Schmidt, DPA haber ajansına verdiği demeçte, “Çarşamba günü Lufthansa’nın bu havalimanlarında uçuş gerçekleştiremeyeceğini düşünüyoruz” dedi. Lufthansa ise, ASL ve ASD’de çalışan yaklaşık 140 personelin işten çıkarılacağını ve hizmetlerin dış kaynaklardan sağlanacağını açıkladı. Şirket, Almanya’daki uçuş maliyetlerinin “aşırı yüksek devlet vergileri” nedeniyle arttığını ve bu nedenle iki yan kuruluşun artık ekonomik olarak sürdürülebilir olmadığını belirtti. Kapanış için henüz bir tarih verilmezken, önce sosyal planların hazırlanacağı ifade edildi.

Exit mobile version