Kovid vakaları düştü şirketler harekete geçti; ABD’li Delta Airlines 1000’den fazla pilot alacak

delta-airlines-pilot

ABD merkezli hava yolu şirketi Delta, önümüzdeki yaza kadar 1000’den fazla pilot almayı hedefliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle havacılık sektörü zor bir süreçten geçti. Aşılamanın başlaması ile salgının seyrinde kırılmalar görülürken, hava yolu şirketleri de geleceğe yönelik planlarını hazırladı.

Delta Operasyon Şefi John Laughter operasyon çalışanlarına gönderdiği yazıda, Delta’nın bu ay ABD’deki turistik amaçlı seyahat hacminin salgın öncesi seviyelere dönmesini beklediğini ve iş seyahatlerinde de artış görüldüğü vurdulandı.

Yolcu sayısının Mart 2020’den bu yana en yüksek seviyelere ulaştığı ve önümüzdeki aylarda da gözle görülür bir artış beklendiği ifade edildi.

Delta, 2020’deki ağır kayıplardan sonra, 2021’in ikinci yarısında vergi öncesi kar elde etmeyi beklediğini duyurdu.

Laughter, çalışan notunda, “Havacılık tarihinin en keskin düşüşünden sadece 15 ay sonra Haziran ayında kar kaydetmeyi beklememiz dikkat çekicidir. Önümüzdeki yaz aylarına kadar 1000’den fazla pilotu istihdam etmemeyi planlıyoruz” dedi.

American Airlines da dün yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar yaklaşık 300 yeni pilotun kadroya katılmasını ve 2022’de bu sayının iki katına çıkarmasıyla bu sonbaharda pilot alımına devam etmeyi amaçladığını duyurdu.

Exit mobile version