1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Korkut ve Atom’dan büyük başarı

Korkut ve Atom’dan büyük başarı

featured

ASELSAN tarafından milli imkânlarla geliştirilen namlulu hava savunma sistemleri ve 35 mm Parçacıklı Mühimmat ATOM, Ateş Serbest 2018 tatbikatında, hedefleri tam isabetle vurdu.

Tatbikat, Polatlı’daki General Nahit Şenoğlu Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları ve TSK’nın üst düzey komuta kademesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.lığı) envanterindeki çok sayıda sistemin görev aldığı tatbikatta, ASELSAN tarafından geliştirilerek K.K.K.lığı’na 2016 yılında teslim edilen KORKUT Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi’nin yanı sıra, yine ASELSAN’ın geliştirdiği Ateş İdare Cihazı (AİC) ile Modernize Çekili Top (MÇT) takımları başarılı atışlarıyla göz doldurdu.

Faaliyet kapsamında kara hedeflerine ve Cengaver tipi hedef uçaklara atışlar yapıldı. Hedef uçaklar, gözlemcilerin önünden geçiş sırasında ateş altına alınarak ATOM ile tam isabetle vuruldu.

KORKUT ve AİC-MÇT takımlarından oluşan ASELSAN Hava Savunma Top Sistemleri, başta seçkin gözlemciler olmak üzere tüm katılımcılar önünde başarılı bir performans sergileyerek büyük beğeni topladı.

Kaynak: www.kokpit.aero
0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Korkut ve Atom’dan büyük başarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir