British Airways, Iberia ve Vueling’in sahibi IAG, filosunu büyütmek için Boeing 787 ve Airbus A330-900neo model toplam 53 uçak siparişi verdi. Teslimatlar 2028’de başlıyor.
Avrupa’nın önemli hava yolları şirketlerinden International Consolidated Airlines, Boeing ve Airbus’a 53 uçak sipariş ettiğini açıkladı. Şirket, yılın ilk çeyreğinde kârını artırmıştı.
Avrupa’nın en önemli hava yolları şirketlerinden biri olan International Consolidated Airlines, yılın ilk çeyreğinde kazançlarının artmasının ardından uzun mesafeli filosunu güçlendirmek için yeni bir hamle yaptı.
Şirket, Boeing ve Airbus’a 53 uçak sipariş ettiğini açıkladı. British Airways, Iberia ve Vueling’i de bünyesinde barındıran havayolu grubu, British Airways için 32 Boeing 787-10 uçağını ve Aer Lingus, Iberia veya Level için 21 Airbus A330-900neo uçağını sipariş etti.
IAG, uçakların 2028 ile 2033 yılları arasında teslim edileceğini belirtti. Anlaşma ayrıca British Airways’e 10 adede kadar daha Boeing 787 satın alma hakkı verirken, IAG’nin 13 adede kadar daha Airbus A330-900neo uçağı satın alabileceği belirtildi.
Siparişler, IAG’nin bir önceki yılın aynı dönemindeki 4 milyon Euro’luk zarardan 176 milyon Euro ilk çeyrek kârına geçmesinin ardından geldi.