Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. KAAN ilk uçuş için geri sayıma geçti

KAAN ilk uçuş için geri sayıma geçti

TUSAŞ ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından F-22ye rakip olarak üretilen Milli Muharip Uçak KAAN için ilk uçuş tarihi belirlendi.

featured

TUSAŞ ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından F-22ye rakip olarak üretilen Milli Muharip Uçak KAAN için ilk uçuş tarihi belirlendi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, KAAN için kesin uçuş tarihini açıkladı. Uçağın özellikleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giriş tarihi hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

TUSAŞ ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından F-22’ye rakip olarak üretilen Milli Muharip Uçak KAAN için ilk uçuş tarihi belli oldu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir KAAN için merakla beklenen ilk uçuş tarihini açıkladı.

İsmail Demir kesin tarih verdi! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Milli Muharip Uçak KAAN hakkında açıklamalarda bulundu. Demir yaptğı açıklamada KAAN için kesin uçuş tarihi verdi. Demir’in yaptığı açıklamaya göre MMU KAAN ilk uçuşunu 23 Aralık 2023 tarihinde yapacak.

Türkiye’de 2020 yılının sonlarında yaşan F-35 krizi üzerine acil kodla başlatılan proje 18 Mart 2023 tarihine kadar gizli olarak yürütüldü.

O tarihteyse MMU TF-X halka ve basına sunuldu. Projenin ilk meyvelerini gösteren TUSAŞ yaptığı açıklamada çok yakın tarihlerde uçtuğunu da göreceğiz ifadesine yer vermişti. ASELSAN, Gökdeniz ile çıtayı yükseltiyor!Geçtiğimiz Nisan ayı sonunda yapılan Teknofest’te ise MMU TF-X görücüye çıktı.

Cumhurbaşkanı tarafından tanıtılan MMU TF-X’in adı da belli oldu. KAAN ismi verilen TF-X için isim konusu da hallolduktan sonra merak edilen konu uçuş tarihi olmuştu. İsmail Demir yaptığı açıklamada bu tarihi 23 Aralık 2023 olarak belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAAN ilk uçuş için geri sayıma geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir