İngiliz turist 15 Temmuz’da geliyor

featured

İngilizlerin, Türkiye’ye yönelik ilk charter seferi 15 Temmuz’da başlayacak. TUİ ve Easyjet ise 1 Ağustos’ta kafile getirecek. Sektör temsilcileri bu yıl İngiliz turistte 500 binin aşılacağı görüşünde.

İngiltere’nin, yurtdışından gelenlere uyguladığı 14 günlük karantinada Türkiye’yi muaf tutmasının ardından İngiliz turistler de harekete geçti. Tur şirketlerinin telefonlarını kilitleyen İngilizlerin Türkiye’ye yönelik ilk charter seferi ise 15 Temmuz’da başlıyor. Bu kapsamda İngiltere’nin önde gelen tur operatörü Jet2’nun 15 Temmuz’da Dalaman ve Antalya olmak üzere iki uçağı gelecek. TUI ve Easyjet Türkiye’ye 1 Ağustos’tan itibaren turist kafilesini taşımaya başlarken, Türk Hava Yolları ise Antalya ve Dalaman seferlerini artırdı. SunExpress’in kapasite artışı ve ilave sefer düzenleme hazırlığına girdiğini belirten turizmciler, bu yıl sezonun kasım sonuna kadar uzayacağını belirtiyor.

KATKI AĞUSTOSTA HİSSEDİLİR

Sabah’tan Betül Alakent’in haberine göre, İngiliz turist yoğunluğunun ağustosta hissedileceğini aktaran turizmciler, en büyük katkıyı ise Ege Bölgesi’ne yapacağını belirtiyor. Bu yıl İngiliz turist sayısında 500 binin aşılacağını öngören turizmciler, 2021’de ise patlama beklediklerini vurguluyor. İngiltere’nin kararının Avrupa Birliği’ni de etkileyeceğini belirten turizmciler, özellikle Almanya’daki turizmcilerin Türkiye’ye yasağın kaldırılması yönünde ciddi baskı yaptığını aktarıyor. “Alman turizmciler Türkiye’ye haksızlık yapıldığını düşünüyor ve bunu her fırsatta belirtiyor” diyen turizmciler, ağustostan itibaren Avrupalı turiste de izin çıkacağı yönünde umutlu.

İNGİLİZLER AVRUPA’YI DA ETKİLER

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Sururi Çorabatır, İngiliz turist sektöre merhem olduğunu belirterek, İngiltere’nin kararının Avrupa’yı da etkileyeceğinin altını çizdi. Çorabatır, “Dışişleri Bakanımız ile Turizm Bakanımızın Almanya seyahatinden umutluyuz. Önümüzdeki hafta Avrupa’dan da yasağın kalkması yönünde bir sonuç bekliyoruz” dedi.

ANTALYA’YA BİR GÜNDE 9 ÜLKEDEN 36 UÇAK GELDİ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya’ya 5 Temmuz’da charter seferleriyle 9 ülkenin 36 şehrinden misafir geldiğini belirterek, “Bu Antalya için büyük bir başarı” dedi. Haziran ayında 21 bin 44 yabancının ziyaret ettiği kente, 1-7 Temmuz’da farklı ülkelerden 27 bin 83 yabancı turist geldi. Ukrayna pazarıyla başlayan turizm hareketliliğinin, uçuş yasakları kalkınca dünyanın farklı ülkelerinden gelecek turistlerle devam etmesi bekleniyor. Atmaca, “1 Temmuz’da Kazaklarla, Belarus ve Ukraynalılarla başlayan turist atağı devam ediyor. Bu süreçte, ilk hafta 10 binden fazla Ukraynalı geldi. Antalya’ya, 5 Temmuz’da charter seferleriyle 9 ülkenin 36 şehrinden misafir geldi” dedi.

DOLULUĞA YÜZDE 10 KATKI SAĞLAYACAK

Hilton Dalaman Genel Müdürü ve GETOB Başkan Yardımcısı Tunç Batum da, Dalaman bölgesinin İngiliz ağırlıklı çalıştığını belirterek, “Bölgede oteller şu anda yüzde 10-15 dolu. Bizim bölgemiz özelinde İngiliz turist doluluğa yüzde 30-35 katkı sağlar. Bizim de doluluğumuz yüzde 50-55’leri aşar. Ege-Akdeniz sahil bandı olarak düşündüğümüzde de otellerin doluluğuna ortalama yüzde 10 katkı sunar” diye konuştu. İngiliz turistin tarifeli seferlerle gelmeye başladığını anlatan Batum, 15 Temmuz’dan sonra yoğunluğun başlayacağını, asıl etkinin ise ağustosta görüleceğini ekledi.

BU YIL 500 BİNİ AŞARIZ

İngiltere Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı ve Caria Holidays’in ortaklarından Engin Sertoğlu, İngiliz turistin Türkiye’ye yoğun bir ilgisinin olduğunu söyledi. Sezonun kasım sonuna uzayacağını anlatan Sertoğlu, “Yıl sonuna kadar İngiliz turist sayısında 500 bini aşarız. Ancak en büyük etkiyi 2021’de hissedeceğiz. 2019’da 1 milyon İngiliz Türkiye’ye tatile gelmişti. 2021’de bu sayının 1.5 milyonu aşacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İngiliz turist 15 Temmuz’da geliyor