Helsinki’ye divert eden Pegasus uçağında Rus yolculara kötü muamele

İzmir-Moskova seferini yapan Pegasus Hava Yollarına ait uçak kötü hava koşulları nedeniyle Helsinki'ye iniş yaptı. Havalimanında 10 saat bekleyen yolculara yiyecek ve su verilmediği, sonrasında ise uçağın yeniden Türkiye'ye yönlendirildiği bildirildi

Pegasus Hava Yolları Ramazan Bayramı nedeniyle 71 ek uçuş düzenleyecek

İzmir-Moskova seferini yapan Pegasus Hava Yollarına ait uçak kötü hava koşulları nedeniyle Helsinki’ye iniş yaptı. Havalimanında 10 saat bekleyen yolculara yiyecek ve su verilmediği, sonrasında ise uçağın yeniden Türkiye’ye yönlendirildiği bildirildi

18 Aralık akşamı saat 21.00’de İzmir’den havalana uçağın kötü hava koşulları nedeniyle Moskova’ya inemediği, bu nedenle uçağın Helsinki Havalimanına divert edildiği kaydedildi.

Uçaktaki yolcuların 10 saat boyunca kabinde kaldığı ve kabinin havasız olduğu belirtildi. Helsinki Havalimanında kaldıkları süre boyunca su ve yiyecek verilmeyen yolcular, ne kabin görevlilerinin ne de havalimanı yetkililerinin kendilerini umursadığını ifade etti.

Bu yetmezmiş gibi Finli otoritelerin uçağın Moskova’ya uçmasına izin vermediği, bu nedenle uçağın İstanbul’a döndüğü öğrenildi. 11.36’da İstanbul’a inen uçağın 17.15’te Moskova’ya inmesi bekleniyor.

Exit mobile version