Havacılık Sektörü İçin Yeni Hedefler Belirlendi.. THY ve Pegasus hisseleri alınır mı?

Deniz Yatırım, yayımladığı 'Havacılık Sektörü' raporunda Pegasus, THY ve Hitit Bilgisayar için hedef fiyatını yükseltirken, "al" tavsiyesini korudu.

Havacılık-Sektörü-İçin-Yeni-Hedefler-Belirlendi-THY-ve-Pegasus-hisseleri-alınır-m

Deniz Yatırım, yayımladığı ‘Havacılık Sektörü’ raporunda Pegasus, THY ve Hitit Bilgisayar için hedef fiyatını yükseltirken, “al” tavsiyesini korudu.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde bulunan Deniz Yatırım tarafından yayımlanan rapor şu şekilde:

“Türk Hava Yolları, Pegasus, Hitit Bilgisayar ve TAV Havalimanları yatırımcı ilişkileri ile son dönemdeki gelişmeler ve orta-uzun vadeli planlarını görüşmek amacıyla bir dizi toplantılar gerçekleştirdik. Havacılık sektörünü; yolcu sayısıyla paralellik gösteren hava taşımacılığı, yer hizmetleri ve bilişim çözümleri olarak 3 ayrı segmentte inceledik.

Hava taşımacılığında öncü olan Türk Hava Yolları ve Pegasus’un yanı sıra hem yolcu sayılarıyla hem de Pegasus ve AnadoluJet’le olan iş birliği nedeniyle Hitit Bilgisayar’ı havacılık sektörü içerisinde değerlendirdik.

Yer hizmetlerinde ise TAV Havalimanları’na yer verdik. Görüşmelerden derlediğimiz ve ön plana çıkan önemli notlar raporumuzun ilerleyen sayfalarında yer almaktadır. Yüksek turizm sezonu ve yolcu trafiğinin pandemi öncesi seviyeleri geride bırakabilecek olması nedeniyle havacılık sektörü şirketlerine yönelik tahmin ve 12-aylık hedef fiyatlarımızda değişikliğe gidiyoruz.

Türk Hava Yolları’nı i) artan yolcu sayısı ii) geniş filo yapısı iii) uçuş ağı genişliği iv) çeşitlendirilmiş gelir tabanı v) artan kargo taşımacılığı (Turkish Cargo) vi) AnadoluJet büyümesi (düşük maliyetli havayolu taşımacılığı modeli) ve vii) sürdürülebilirlik ilkeleri dolayısıyla beğeniyoruz.

Pegasus’u i) düşük maliyetli havayolu taşımacılığına olan ilginin artması ii) artan yolcu sayısı iii) genç filo yapısı ve yakıt tasarrufu sağlayan uçakları iv) artan yan gelirleri v) nakit pozisyonu ve vi) sürdürülebilirlik ilkeleri dolayısıyla beğeniyoruz.

Hitit Bilgisayar’ı i) sürekli gelir modelinde olan SaaS büyümesi ii) ADS büyüme hedefi iii) pandemi döneminde pozitif ayrışması ile gösterdiği direnç iv) hızlı müşteri kazanımı v) ürün gelişmişlik düzeyi vi) güçlü gelir yapısı vii) coğrafi dağılımı viii) dengeli müşteri portföyü dolayısıyla beğeniyoruz.

TAV Havalimanları’nı i) artan yolcu sayısı ii) çeşitlendirilmiş gelir tabanı iii) coğrafi yaygınlığı iv) artan ticari gelirleri ve v) büyümesini güçlendiren yatırımları dolayısıyla beğeniyoruz.”

THY, HİTİT VE PEGASUS’TA YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ

Deniz Yatırım, THYAO-Türk Hava Yolları için hedef fiyatını 202,4 TL’den 246,6 TL’ye yükseltti, tavsiyesini “al” olarak korudu.

Deniz Yatırım, HTTBT-Hitit Bilgisayar için hedef fiyatını 48,2 TL’den 54,4 TL’ye yükseltti, tavsiyesini “al” olarak korudu.

Deniz Yatırım, PGSUS-Pegasus için hedef fiyatını 680,6 TL’den 802 TL’ye yükseltti, tavsiyesini “al” olarak korudu.

Exit mobile version