Hava-Sen’den tutuklu Pegasus pilotuna ziyaret; Yalnız olmadığını göstermek istedik

Şüpheli Mahmut Aslan
Pegasus kaptan pilotu Mahmut Aslan

Tutuklanan ilk pilot olarak tarihe geçen Mahmut Aslan, Hava-Sen Genel Başkanı Seçkin Koçak tarafından cezaevinde ziyaret edildi. Koçak, her türlü desteğe hazır olduklarını iletti.

Havayolu Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Genel Başkanı kaptan pilot Seçkin Koçak, 5 Şubat günü pistten çıkarak kırıma uğrayan Pegasus Hava Yolları uçağının kaptan Pilotu Mahmut Aslan’ı tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. Aslan’a çoğunluğu pilotlardan oluşan Hava-Sen üyelerinin “geçmiş olsun” dileklerini ileten Seçkin Koçak her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Ziyaretten dolayı duygulanan kaptan pilot Mahmut Aslan ise Hava-Sen Genel Başkanı’na teşekkür etti. Bir uçak kazasından sonra tutuklanan ilk pilot olan ve yaklaşık 1 haftadan bu yana tutuklu bulunan Aslan’ın kolunun alçılı olduğu görüldü.

Ziyarette Seçkin Koçak’a eşlik eden Hava-Sen Hukuk Danışmanı hukuki süreç hakkında Mahmut Aslan’a bilgi vererek hukuken her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Görüşmeden sonra Mahmut Aslan’ın eşine de “geçmiş olsun” dileğinde bulunan Seçkin Koçak, Hava-Sen’in her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyerek, “Bizi her zaman arayabilirsiniz. Hava-Sen olarak bu süreçte hep yanınızda olacağız” diye konuştu.

“Yalnız olmadığını göstermek istedik”

Görüşmeden çıktıktan sonra bir değerlendirme yapan Hava-Sen Genel Başkanı Koçak şunları söyledi:

“Mahmut Aslan Kaptan sendikamıza üye değil. Ancak biz Hava-Sen olarak her havacılık çalışanını doğal üyemiz olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle kendisini ziyaret ettik. Moral vermeye çalıştık. Desteğimizi ifade ettik. Yalnız olmadığını göstermek istedik. Desteğimizi de sürdüreceğiz. Her havacılık çalışanını özellikle de pilot meslektaşlarımı empati yapmaya davet ediyorum. Sonuçta çok riskli ve sorumluluğu son derece yüksek bir mesleği icra ediyoruz. Hepimizin başına gelebilecek bir olay. Bu nedenle Mahmut Aslan kaptanı en iyi anlaması gereken biz pilotlardır. Kazaya ilişkin Ön Rapor mart ayının ortası gibi çıkacak ve kazanın hangi etkenlerden kaynaklandığı konusunda bir fikir edinebileceğiz. Bu süreçte, havayolu çalışanlarının gerçek temsilcisi olan Hava-Sen olarak sürece katkı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kazada yaşamını yitiren yolcularımıza Allah’tan rahmet, yaralı yolcularımıza da acil şifalar dileklerimi tekrarlıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hava-Sen’den tutuklu Pegasus pilotuna ziyaret; Yalnız olmadığını göstermek istedik