1. Haberler
  2. Havalimanları
  3. Hatay Havalimanı ne zaman açılacak? Bakan tarih verdi

Hatay Havalimanı ne zaman açılacak? Bakan tarih verdi

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hatay Havalimanı pistinin kullanılabilir hale gelmesi için yoğun çalışma yapıldığını belirterek, en geç pazar gününe kadar pisti eski haline ve çalışır duruma getirme işini bitirmiş olacaklarını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu; ‘”Yapılan çalışmalar sonucunda oluşan hafriyatın alınması gerekiyordu. Bununla ilgili de Hatay’daki AFAD koordinasyon merkezinden molozların kaldırılması için kamyon ihtiyacı hissedildiğinde buradan talep yapıldı ve tamamen AFAD’ın kontrolünde Ankara Büyükşehir Belediyesinin araçları geldi, bölgeden hafriyatı alıp uzaklaştırdı. Bu kadar teknik ve koordineli bir çalışmayı farklı bir şekilde algılayıp sunmak ancak Türkiye’deki muhalefete uyan bir durumdu. Maalesef burada biz canımızın derdindeyiz. Bu teknik konuları kötü siyasete alet etmek ancak bizdeki ana muhalefete yakışır bir durumdu, onları milletimize havale ediyoruz.”

Karaismailoğlu, “Hatay Havalimanı pistini eski haline ve çalışır duruma getirme işini de İnşallah en geç pazar gününe kadar bitirmiş olacağız. İskenderun Limanı’ndaki yangını da Tarım ve Orman Bakanlığımızın helikopterleri, itfaiye araçlarımız ve denizden Kıyı Emniyetinin yangın söndürme gemileriyle birlikte yoğun bir seferberlik halinde ortadan kaldırmış bulunmaktayız.” bilgilerini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hatay Havalimanı ne zaman açılacak? Bakan tarih verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir