1. Haberler
  2. Havalimanları
  3. Harç Pulu Stoklamak Mantıklı mı? Yurt Dışına Çıkış Harcı stoklamak isteyenlere kötü haber

Harç Pulu Stoklamak Mantıklı mı? Yurt Dışına Çıkış Harcı stoklamak isteyenlere kötü haber

Harç pulları her zam uygulamasından sonra renk değiştiriyor. Pasaport noktalarındaki kontrollerde güncel harç pulu rengi istendiği için önceden satın aldığınız harç pulları geçersiz sayılıyor.

featured

Maliye Bakanlığı’nın, 150 TL olan yurtdışı harç pullarını 1000 ile 1750 TL arasında bir rakama çıkarmak için çalışma yürüttüğü iddia edildi. Zam söylentisi, yurtdışı planları olan vatandaşlarda soğuk duş etkisi yarattı ve akıllara şu soru geldi: Şimdi zamsız tarifeden harç pulu alsam sonra kullanabilir miyim?

Eski Harç Pulları Geçersiz Olacak

Bu sorunun cevabı maalesef hayır. Harç pulları her zam uygulamasından sonra renk değiştiriyor. Pasaport noktalarındaki kontrollerde güncel harç pulu rengi istendiği için önceden satın aldığınız harç pulları geçersiz sayılıyor. Havalimanlarındaki maliye veznelerine giderek aradaki ücret farkını ödemek suretiyle yeni harç pulu satın alarak seyahatinize devam edebiliyorsunuz.

Harç Pulu Zammı Söylentileri: Zamsız Tarifeden Harç Pulu Almak Mantıklı mı?

Bu sebeple, bugünden harç pulu stoklamanızın size hiçbir yararı olmayacağını unutmayın. Zamsız tarifeden aldığınız pullar, zam sonrası geçerliliğini yitirecektir. En güncel ve doğru harç ödemesi yöntemleri için resmi kaynakları takip etmeyi ihmal etmeyin.

0
mutlu
Mutlu
1
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Harç Pulu Stoklamak Mantıklı mı? Yurt Dışına Çıkış Harcı stoklamak isteyenlere kötü haber
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir