Habertürk yazarı neden AtlasGlobal yazısını kaldırdı?

featured
Fotoğraf: Cumali Selvi

AtlasGlobal’in uçuşlarını durdurması ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili bir yazı kaleme alan Habertürk’ün havacılık yazarı Güntay Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teşvik ve yönlendirmeleriyle satışı için çalışıldığını ileri sürdü.

[irp posts=”14941″ name=”Atlas Global’den bilet satın alanlar ne yapacak?”]

TC-ATT kuyruk tescilli A320 tipi uçak kiralanan şirkete geri gönderildi.
TC-ATT kuyruk tescilli A320 tipi uçak kiralanan şirkete geri gönderildi.

‘’Koçkar 130 milyon dolar borcu görünce vazgeçti’’

AtlasGlobal’in Rusya’da faaliyet gösteren Türk kökenli tur operatörlerine satışı için Anex Tour’un sahibi Neşet Koçkar öncülüğünde görüşmeler yapıldığını ifade eden Şimşek, ”AtlasGlobal’i incelemişler ve ön çalışmada şirketin 130 milyon dolar borcu olduğunu tespit etmişler. Satın almaya değer bulmamışlar. Böylece satın alma ve ortaklık imkanı ortadan kalkmış. Bunun üzerine bu tur operatörlerinin Rusya’dan Türkiye’ye getirecekleri Rus turistlerin yaz uçuşlarına istinaden depozitolu olarak milyon dolarlarla ifade edilen çekler vermişler. AtlasGlobal de bu çekleri kırdırıp şirkete kaynak olarak aktarmış. Ama uçuşların durdurulmasına bu kaynak da çare olmamış.” iddialarını ortaya attı.

[irp posts=”15145″ name=”Hükümet Atlasglobal’e yardım edecek mi?”]

‘’Şirketin durumunu daha da kötüleştirdi’’

Şimşek yazısının devamında, ”Görüldüğü üzere gerek Turizm Bakanlığı’nın sektöre destek için baskı yapması ve gerekse Ulaştırma Bakanlığı’nın kontrol ve denetimlerde AtlasGlobal için titiz davranmaması şirketin durumunu daha kötüleştirmiş ve piyasa olan borçları da katlanarak artmış.” ifadelerini kullandı.

[irp posts=”15017″ name=”Pegasus CEO’su Nane; AtlasGlobal uçuşlarını kaydırabiliriz”]

‘’6 yıldır konuşmuyorlar’’

Daha önce yazdığı ‘AtlasGlobal Havayolları yeniden uçabilir mi’ yazısında geçen ‘Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ikiz kardeşi Murat Ersoy’un sahibi olduğu AtlasGlobal Havayolları’nın…’ ifadeler üzerine bakanın Başdanışmanı Tayfun Topal’ın kendisini aradığını kaydeden Şimşek, ‘’İki kardeş arasında ticari bir ilişki olmadığı gibi 6 yıldır da biraya gelmediklerini, aralarının da iyi olmadığını söyledi. Hasılı Bakan Mehmet Ersoy’un AtlasGlobal ile ilgisi olmadığının altı çizildi.’’ diye de not düştü.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Habertürk yazarı neden AtlasGlobal yazısını kaldırdı?