1. Haberler
  2. Haberler
  3. Güney Afrika’nın Gauteng kentinde iki uçak havada çarpıştı: 3 ölü var

Güney Afrika’nın Gauteng kentinde iki uçak havada çarpıştı: 3 ölü var

Güney Afrika'nın Gauteng kentinde, Carletonville üzerinde meydana gelen üzücü bir olayda, iki küçük uçağın havada çarpışması sonucu üç kişi hayatını kaybetti.

featured

Güney Afrika’nın Gauteng kentinde, Carletonville üzerinde meydana gelen üzücü bir olayda, iki küçük uçağın havada çarpışması sonucu üç kişi hayatını kaybetti. Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi’nin (CAA) yaptığı açıklamaya göre, kaza, ilaçlama uçağı Air Tractor ile Cessna 182 tipi uçaklar arasında gerçekleşti.

Kazada hayatını kaybedenler arasında, Cessna uçağında bulunan bölgenin tanınmış mısır üreticisi pilot Casper Botha ve eşi Estelle ile diğer uçağın pilotu Hennie Viviers yer alıyor. Bu trajik olay, bölgedeki havacılık topluluğu ve geniş çevre tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi, kaza nedeninin henüz belirlenemediğini belirtti. Olayın detaylı bir soruşturma ile aydınlatılacağını ifade eden yetkililer, her iki uçağın uçuş rotaları, iletişim kayıtları ve hava koşulları gibi faktörleri inceleyerek kazanın kesin sebebini bulmaya çalışacak.

Olayın ardından, bölge genelinde güvenlik ve hava trafiği konularında bir dizi önlem alınması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Güney Afrika’nın Gauteng kentinde iki uçak havada çarpıştı: 3 ölü var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir