Türk savunma sanayiinin “Rüya Takımı” Baykar ve ROKETSAN, gökyüzünde bir kez daha tarih yazdı. Türkiye’nin denizlerdeki gücünü katlayacak olan ve TCG Anadolu’nun “vurucu gücü” olmaya hazırlanan Bayraktar TB3 SİHA, ROKETSAN’ın geliştirdiği en yeni nesil mini akıllı mühimmat MAM-L IIR ile yaptığı test atışında, hedefi kusursuz bir hassasiyetle imha etti!
Bu tarihi an, bizzat Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından NSosyal (X) hesabından paylaşıldı.
Selçuk Bayraktar Müjdeyi Verdi: “Başarıyla Gerçekleşti!”
Selçuk Bayraktar, paylaştığı atış videosuyla birlikte, “Bayraktar TB3-MAM-L TV/IIR test atışının başarıyla gerçekleştirildiğini” duyurdu. Görüntülerde, TB3’ün kanadından bırakılan akıllı mühimmatın, hedefe kilitlenerek “tam isabet” kaydettiği o anlar saniye saniye yer aldı.
ROKETSAN’dan Net Mesaj: “Her Zaman Göreve Hazır!”
Bu kritik başarının diğer mimarı olan ROKETSAN’ın Genel Müdürü Murat İkinci de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gururu katladı. İkinci, “MAM-L IIR her zaman göreve hazır. Bayraktar TB3 ile gerçekleştirilen MAM-L IIR atış testlerinde hedefler tam isabetle vuruldu” ifadelerini kullandı.
Bu test, katlanabilir kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış yapabilen Bayraktar TB3’ün, ROKETSAN’ın en gelişmiş mühimmatlarını kullanma kabiliyetini de resmen kanıtlamış oldu. Bu, “Mavi Vatan” savunması için devrim niteliğinde bir adım olarak görülüyor.