Fransa, ülkeye gelenlere Covid-19 testi uyguluyor

izmir havalimanı kovid testi

Fransa’nın Temmuz ayı sonunda aldığı bir kararla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, riskli bölge ilan ettiği 16 ülkeden gelenlere yönelik korona virüs testleri sürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn, Türkiye, Panama, Güney Afrika, Kuveyt, Katar, İsrail, Brezilya, Peru, Sırbistan, Cezayir, Madagaskar, Hindistan ve Umman’dan gelen yolculara uygulanan test zorunluluğu ister bu ülkelerde 72 saat içerisinde onaylanmış kurumlarca gerçekleştirilmiş olsun, isterse Fransa’da havaalanı ve limanlarda yapılmış olsun, vatandaşlar için kaçınılmaz oldu. Türkiye’den gelen kimi yolcu belirlenmiş kurumlarca testi yaptırıp da yola çıkarken kimisi de Fransa havaalanında yaptırmayı tercih etti.

El bagajları yolcu bölümüne alınmıyor

Covid-19 sebebiyle alınan tedbirlerin uçağa biniş itibariyle başladığı kaydedildi. Uçağa biniş, uçuş ve iniş sırasında yapılan değişikliklerle yolcuların virüse karşı korunması hedefleniyor. Eski normale göre yolcuların yanına aldığı el bagajlarının artık diğer büyük bagajlarla uçağın valiz bölümüne verilmesi hem yolculara kolaylık sağladı, hem de kabin ekibinin işini kolaylaştırdı.

Maske çıkarılmıyor, temiz hava akımı sağlanıyor

Uçuş boyunca maske takmanın zorunlu olmasının yanı sıra uçak içerisinde devamlı Hepa filtrelerden geçen temiz hava ile virüsün yayılması engelleniyor. Uçaktaki hava sisteminin havayı uçağın önünden arkasına doğru değil de koltuk çevresinde döndürmesi yolcuya ekstra güvenlik sağlıyor, böylelikle arkadan biri öksürse bile havalandırma yönü sayesinde öndekine partikül ulaşmıyor.

Yolcu dizilimi imkan dahilinde mesafeli

Uçakta yolcu dizilimi çapraz şekilde başlatılıyor, doldukça ve mecbur kaldıkça boşluklara yolcu oturtulurken ayrıca uçağın son sırasının olası izolasyon gerekliliği için satışa kapalı olduğu öğrenildi.

Maske çıkartılmıyor

Uçuş sırasında düzenli olarak maskelerin çıkarılmaması hatırlatılırken 6 yaşından küçüklerin bu zorunluluğa tabi olmadıkları öğrenildi.

Exit mobile version