Erdoğan-Trump görüşmesi başladı; Gündem S-400 ve F-35

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la görüşmek için Beyaz Saray’a geldi. İki lider görüşme öncesinde kısa açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, saat 20.00 sıralarında Beyaz Saray’a geldi.  ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump, Erdoğan ve eşini kapıda karşıladı. İki lider basına fotoğraf verdikten sonra içeri girdi.  Toplantı öncesinde kısa açıklama yapan Erdoğan ve Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan “Basın toplantısında her şeyi etraflıca anlatacağız” diye konuştu. Trump, görüşme öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında yaptığı işten dolayı Erdoğan’a teşekkür ettiğini söyledi.

“S-400 ve F-35 konusunu da konuşacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun süredir dost olduklarını vurgulayan Trump, S-400 ile F-35 konusunda da konuşacaklarını belirtti.

“Türkiye 100’den fazla DEAŞ’lı yakaladı”

Trump, Türkiye’nin son dönemde (Suriye’de) 100’den fazla DEAŞ savaşçısını yakaladığını ve onlara göz kulak olmaya devam ettiğini söyledi. Erdoğan ve Trump daha sonra Oval Ofis’teki görüşmeye geçti.

30 DAKİKA BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

30 dakika baş başa, 1 saat heyetlerarası olmak üzere  görüşmenin toplam 1,5 saat sürmesi planlanıyor.

Erdoğan ve Trump’ın baş başa yapacağı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile tercümanlar yer alacak.

Heyetlerarası görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile  ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo hazır bulunacak.

SENATÖRLER DE KATILACAK

Öte yandan, çalışma yemeği şeklindeki heyetler arası görüşmeye senatörler de katılacak. Toplantıda Senatör Lindsey Graham‘ın da olacağı öğrenildi.

Saat 22.00 sıralarında ABD Başkanı Trump, senatörlerle başka bir salonda bir araya gelerek özel bir görüşme gerçekleştirecek.

Bu görüşmede azil süreci ve Türkiye’nin ele alınacağı öğrenildi.

Görüşmenin ardından saat 23.00 sıralarında iki lider kameraların karşısına geçecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

HEYETTE KİMLER BULUNUYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Washington’a geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Erdoğan-Trump görüşmesi başladı; Gündem S-400 ve F-35