Savunma Sanayi

Görüntüler yayınlandı; Sadece 9 ülkede var işte Bozdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2013 yılından beri üzerinde çalışılan Göktuğ Projesi’nin bir ürünü olan Bozdoğan füzesi, uçaktan test atışlarının tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2013 yılından beri üzerinde çalışılan Göktuğ Projesi’nin bir ürünü olan Bozdoğan füzesi, uçaktan test atışlarının tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek.” dedi.

Bozdoğan’dan hedef uçağa atış testi yapıldı
Bozdoğan’dan hedef uçağa atış testi yapıldı

İLK TEST ATIŞI YAPILDI

TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen görüş içi hava-hava füzesi BOZDOĞAN’ın ilk atışı gerçekleştirildi. Yerden yapılan atışta, füze hedef uçağı başarıyla vurdu. Atış testini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

VARAN TWİTTER’DAN PAYLAŞTI

Projede iki ayrı füze sistemi bulunuyor. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen kısa-orta menzilli füze Gökdoğan, gelecekte AIM-9X’lerin yerini alması hedefleniyor. Projede diğer füze ise AIM-120 AMRAAM’ların yerini alacak orta-uzun menzilli Bozdoğan. Ortak sistemlere sahip iki füzenin oluşturduğu ailesinin adı ise Göktuğ.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu