1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Erdoğan açıkladı.. TCG-Anadolu’ya kardeş geliyor… Türkiye ikinci uçak gemisini alacak

Erdoğan açıkladı.. TCG-Anadolu’ya kardeş geliyor… Türkiye ikinci uçak gemisini alacak

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını millet olarak güçlü, zengin ve köklü bir birikime sahip olmanın gururuyla kutluyoruz.” şeklinde konuştu. Erdoğan ikinci uçak gemisi müjdesini de verdi.

“Uçak gemilerimizi ikiye çıkaracağız”

Kişi başı milli gelir 1923’te 45 dolar iken, 2002’de 3 bin 608 dolara, 2022’de ise 10 bin 659 dolara çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ticarette 1923 yılındaki ihracatımız özel ticaret sistemine göre 50,8 milyon dolarken 2002’de 36 milyar dolara, geçen yıl 235,2 milyar dolara yükseldi. Bu rakamları birçok farklı başlıkta uzun uzadıya saymak mümkündür. Sadece yakın dönemde şöyle bir hafızamızı yokladığımızda, İstanbul Havalimanı’ndan Avrasya Tüneli’ne, asrın projesi Marmaray’dan dünyada ilk beşe giren Yusufeli Barajı’na, Türkiye’nin otomobili TOGG’dan dünyanın ilk SİHA gemisi -az önce izlediniz- TCG Anadolu’ya… İspanyollarla tekrar bir anlaşma yapacak ve bunun bir üst versiyonunu ülkemize kazandırmak suretiyle uçak gemilerimizi inşallah ikiye çıkaracağız. İnsansız hava araçlarından Karadeniz’deki doğal gaz keşfimize, dış politikadan turizm, kültür, sanayi, teknoloji, güvenliğe kadar her alanda Türkiye’yi Cumhuriyet tarihinin en büyük eser ve yatırımlarıyla buluşturduğumuzu görebiliriz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her biri milletin gurur abidesi olan bu muhteşem eserlerin çoğunu Cumhuriyet’in yıl dönümlerinde hizmete açmaya itina gösterdiklerini, altyapı ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra hak ve hürriyetler alanında da ülkeyi dünyanın devler ligine çıkardıklarını anlattı.

0
mutlu
Mutlu
1
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Erdoğan açıkladı.. TCG-Anadolu’ya kardeş geliyor… Türkiye ikinci uçak gemisini alacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir