Havacılık sektörü, jeopolitik krizlerin gölgesinden sıyrılarak rotasını yeniden büyümeye kırdı. 11 Mart tarihinde başlaması planlanan ancak bölgedeki yüksek tansiyon nedeniyle askıya alınan Erbil-Adana uçuşları, diplomatik baharın gelişiyle birlikte takvime geri döndü. Iraqi Airways, iki komşu şehir arasındaki hasreti bitirecek o tarihi tarihi açıkladı.
SAVAŞIN İZLERİ SİLİNİYOR: 3 MAYIS’TA İLK MOTOR SESİ
Orta Doğu’daki büyük aktörler arasındaki ateşkes, sadece karada değil gökyüzünde de güven tazeledi. Güvenlik endişeleriyle bir kenara itilen uçuş planları, 3 Mayıs itibarıyla yeniden devreye giriyor. Bu hamle, bölgedeki normalleşme sürecinin havacılık sektöründeki en somut göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor.
ÇUKUROVA’DAN ERBİL’E GECE YARISI KÖPRÜSÜ
Kozuva Şirketler Grubu’nun vizyoner işletmeciliğiyle yükselen Adana Çukurova Havalimanı, bu yeni hattın Türkiye’deki kalesi olacak. Gece yarısının sessizliğini bozacak uçuş programı ise yolcular için netleşti:
-
Adana Kalkış: 01.20
-
Erbil Varış: 02.55
Hızlı ve konforlu bir yolculuk vaat eden bu seferler, özellikle ticari ve akrabalık bağları bulunan iki bölge halkı için büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayacak.


