Dubai Airshow 2025’te dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Emirates, Boeing 777X programındaki lider konumunu güçlendirecek şekilde 65 adet ek Boeing 777-9 siparişi verdi. Bu siparişle birlikte havayolunun 777X ailesine olan toplam siparişi 270 uçağa ulaştı ve Emirates, programın açık ara en büyük müşterisi olmayı sürdürdü.
Emirates Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, yeni siparişin filonun geleceği için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Al Maktoum, 777-9’un Dubai’nin büyüme vizyonu ve Emirates’in uzun menzilli ağ stratejisiyle tamamen uyumlu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Dünyanın en büyük 777 işletmecisi olarak 65 adet ek 777-9 siparişi vermek, Boeing ile uzun vadeli ortaklığımızın süreceğini gösteriyor. Bu uçaklar, büyüme planlarımızın temel yapı taşını oluşturuyor.”
Boeing Ticari Uçaklar CEO’su Stephanie Pope ise Emirates’in tercihini şu sözlerle değerlendirdi:
“Emirates’in filosunun yenilenmesinde 777X’i merkezde tutması, Boeing ve ABD havacılık endüstrisi için büyük bir gurur kaynağı. 40 yılı aşkın ortaklığımız yeni bir döneme giriyor.”