Elon Musk’tan ChatGPT Uyarısı: Apple Ürünlerini Yasaklayabilir

SpaceX ve Tesla’nın sahibi ABD’li iş insanı Elon Musk, pazartesi gecesi X’te yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojileri üreten OpenAI’ın popüler sohbet botu ChatGPT'nin iPhone’lara entegre edilmesi halinde Kaliforniyalı teknoloji devi Apple'ın ürünlerinin şirketlerinde yasaklanacağını duyurdu.

featured

SpaceX ve Tesla’nın sahibi ABD’li iş insanı Elon Musk, pazartesi gecesi X’te yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojileri üreten OpenAI’ın popüler sohbet botu ChatGPT’nin iPhone’lara entegre edilmesi halinde Kaliforniyalı teknoloji devi Apple’ın ürünlerinin şirketlerinde yasaklanacağını duyurdu.

SpaceX ve Tesla’nın sahibi ABD’li iş insanı Elon Musk, pazartesi gecesi X platformunda yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojileri üreten OpenAI’ın popüler sohbet botu ChatGPT’nin iPhone’lara entegre edilmesi durumunda, Apple ürünlerinin şirketlerinde yasaklanacağını duyurdu.

“Güvenlik İhlali Kabul Edilemez”

Musk, “Eğer Apple, OpenAI’ı işletim sistemi düzeyinde entegre ederse, Apple ürünleri şirketlerimde yasaklanacak. Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlali,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Apple’ın “kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmamasının ama nasıl oluyorsa OpenAI’ın sizin güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağını garanti edebilmesinin apaçık şekilde absürt olduğunu” da sözlerine ekledi.

“Müşterilere İhanet”

Apple’ı müşterilerine ihanet etmekle suçlayan Musk, kullanıcı verileri OpenAI’a iletildikten sonra “Apple’ın olan bitenden haberi olamayacağını” belirtti.

WWDC’de ChatGPT ve Apple Intelligence Tanıtımı

Musk’ın bu açıklamaları, Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nda (WWDC) ChatGPT’nin başta iPhone ve Mac’ler olmak üzere birçok Apple ürününde kullanılabilen sanal asistan Siri’ye entegre edileceğinin duyurulması üzerine geldi. Aynı konferansta Apple, “Apple Intelligence” adını verdiği kendi yapay zeka teknolojisini ve iPhone’lara Eylül ayında gelecek olan iOS 18’i de tanıttı.

Musk’ın Paylaşımları Büyük İlgi Gördü

Musk’ın paylaşımları, önceleri Twitter olarak bilinen ancak kendisinin 44 milyar dolara satın aldıktan sonra ismini X olarak değiştirdiği popüler sosyal medya platformunda on binlerce beğeni ve yeniden paylaşım aldı.

Dünyanın En Zengin İnsanı

Musk, an itibariyle 208 milyar dolara yaklaşan servetiyle dünyanın en zengin insanı konumunda.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Elon Musk’tan ChatGPT Uyarısı: Apple Ürünlerini Yasaklayabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir