Dört bir yandan havacılık paneli

featured

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki Uçak Uzay Mühendisliği Kulübü bu yıl bir ilke imza atarak 17 Aralık Salı günü havacılık sektörünün iddialı isimleriyle Dört Bir Yandan Havacılık isimli bir panel düzenliyor.

Dört Bir Yandan Havacılık Paneli’ne ismini veren “dört bir yandan” söz öbeği, havacılığın dört farklı alanından gelen konuşmacıları vurguluyor. Bu alanlar: sivil havacılık, akademisyenlik, savunma sanayii ve yeni mezun pozisyonları. Bu farklı alanlardan katılan konuşmacılarla, öğrencilere iyi bir kariyere giden yolun anlatılması planlanıyor.

Panelin konuklarından ilki Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun olan ve panelde sivil havacılık yönünü temsil edecek olan Ekşi, THY’deki görevini 2016 yılından beri sürdürmekte.

Kariyerine NASA’da araştırmacı olarak başladıktan sonra TAİ’de İleri Araştırma Merkezi’nin kuruluşunda bulunan Ünver Kaynak; akademisyen, araştırma mühendisi ve yönetici olarak çeşitli üniversitelerde ve kurumlarda çalıştı. Mayıs 2018’den beri Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TUSAŞ) yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten Prof. Dr. Ünver Kaynak, panelin savunma sanayii tarafında söz sahibi olacak.

İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını yine İTÜ’de polimer bilimi ve teknolojileri üzerine yapan Doç. Dr. Hülya Cebeci, doktorasını MIT’de yapmıştır. 2014 yılında araştırmacı ve öğretim görevlisi olarak üstün yetenekleri ve aynı zamanda mühendislikte kadın profesörleri teşvik etmesi nedeniyle “Boeing Öğretim Üyesi” seçilen Cebeci, panele akademisyenlik alanından katılıyor.

İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünden 2018 yılında mezun olan Yağmur Gençoğlu şu an GE Aviation’da Edison mühendis geliştirme programında çalışmakta ve aynı zamanda yine İTÜ Uçak Uzay Bilimleri Fakültesinde yüksek lisans yapmaktadır. Paneli düzenleyen kulübün ve EUROAVIA’nın (Uluslararası Havacılık Öğrencileri Birliği) yönetim kurullarında geçmiş yıllarda görev almış olan Gençoğlu, panelde yeni mezun mühendis kısmını temsil edecek.

Panelin moderatörü ise 1996’da Hürriyet Gazetesi’nde başlayan ve 2012 yılında internet sitesi haline gelen Kokpit Havacılık Programı ve Kokpit.aero sitesinin genel koordinatörlüğünü yapan Tolga Özbek. Aynı zamanda amatör pilot olan Tolga Özbek, Flight International ve Airline World Dergileri’nin de Türkiye haberlerini hazırlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleşecek panele havacılığa ilgi duyan, duymak isteyen, aklındaki sorulara cevap arayan, havacılık sektörü hakkında bilgi edinmek isteyen herkes katılabilir.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin https://forms.gle/WLK6QETndi6N1uyv9 adresine tıklayarak veya afişteki karekodu okutarak kayıt olmaları gerekmektedir. Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak için

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Dört bir yandan havacılık paneli