1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doların yükselişi bilet fiyatlarını etkiler mi?

Doların yükselişi bilet fiyatlarını etkiler mi?

featured

Doların yükselişi bilet fiyatlarını etkiler mi? Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın azil sürecinin başlamasıyla birlikte dolar hızlı bir ivmeyle artışa geçti.

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump’ı şok eden bir karara imza attı. Meclis Trump’ın azline yönelik ikinci maddeyi kabul ederek dava dosyasını yargılama için senatoya gönderdi. Trump görevi kötüye kullanmak ve kongrenin işleyişini engellemek suçları ile yargılanacak.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artışa geçen dolar havayolu şirketlerinin maliyetlerini etkileyecek gibi gözüküyor. Türkiye’de 5,80 seviyelerinden 6 TL sınırına yaklaşan dolar seviyesi uluslararası piyasalarda da yükselişini sürdürüyor.

Havayolu şirketlerinin yakıt, ikram ve havalimanı ücretlerinde dolarla yapılan anlaşmalar göz önünde bulundurulduğunda , şirketlerin bu artışı bilet ücretlerine yansıtması bekleniyor. Hali hazırda Boeing krizi ile zorda olan havacılık sektörü, doların yükselişiyle de çalkantılı bir döneme daha girecek gibi gözüküyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Doların yükselişi bilet fiyatlarını etkiler mi?
Yorum Yap