1. Haberler
  2. Haberler
  3. Deniz Karakol uçakları Karadeniz’de mayınları arıyor

Deniz Karakol uçakları Karadeniz’de mayınları arıyor

Deniz Kuvvetleri, İstanbul Boğazı’ndaki riske karşı da mayın avlama gemilerini devreye sokuyor. Deniz Kuvvetleri'nin başlattığı arama faaliyetleri son üç günde iki mayının Karadeniz'de bulunmasıyla hız kazandı.

featured

Ukrayna’nın, Rus savaş gemilerine karşı Odessa’dan denize bıraktığı mayınlar Karadeniz için risk oluşturuyor. Havadan ve denizden gözetleme yapan Deniz Kuvvetleri, İstanbul Boğazı’ndaki riske karşı da mayın avlama gemilerini devreye sokuyor. Deniz Kuvvetleri’nin başlattığı arama faaliyetleri son üç günde iki mayının Karadeniz’de bulunmasıyla hız kazandı.

Resim
Twitter

CN235 KARADENİZDE ARAMALARA KATILDI

Deniz Kuvvetleri’ne ait CN235 uçakları Karadeniz’de mayın arama çalışmalarına katıldı. Deniz Karakol uçaklarından tespit edilen görüntüler, deniz üzerinde görev yapan birimlere aktarılıyor. Karadeniz’de aramalara helikopterler de katılıyor. Yine insansız hava araçlarının da ilerleyen günlerde taramalara katılması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapacak olan 2 ANKA-S ile 1 AKSUNGUR insansız hava araçlarının (İHA) envantere alındığını açıkladı.

Deniz Kuvvetleri filosunda Bayraktar TB2, ANKA ve AKSUNGUR gibi insansız hava araçları bulunuyor. Bu İHA’lar yapılan taramalarda elde edilen veriler, donanmaya ait mayın avlama gemilere de aktarılacak.

Deniz Kuvvetleri’nin 5’i Engin sınıfı 6’sı Aydın sınıfı olmak üzere toplam 11 mayın avlama gemisi bulunuyor. Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan Aydın sınıfı gemiler, NATO’nun en modern mayın avlama gemileri arasında yer alıyor. Bu gemiler, gelişmiş sonar sistemleriyle mayınları 400 ile 600 metre mesafeden tespit edebiliyor. Aydın sınıfında TCG Alanya, TCG Amasra, TCG Ayvalık, TCG Akçakoca, TCG Anamur ve TCG Akçay yer alıyor. Bu doğrultuda mayınlara karşı tedbirler kapsamında bir NATO görevi önerilse de Türkiye’nin bu mücadeleyi tek başına verebilecek kapasitede olduğu belirtiliyor.

1
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Deniz Karakol uçakları Karadeniz’de mayınları arıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir