Advertisement
  1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Delta Air Lines, Gıda Güvenliği Sorunu Nedeniyle Detroit Uçuşlarında Sıcak Yemek Servisini Durdurdu

Delta Air Lines, Gıda Güvenliği Sorunu Nedeniyle Detroit Uçuşlarında Sıcak Yemek Servisini Durdurdu

featured

Delta Air Lines, Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı’ndan gerçekleştirilen 200’den fazla uçuşta sıcak yemek servisini geçici olarak durdurdu. Havayolu, yiyecek-içecek sağlayıcısının mutfağında tespit edilen bir gıda güvenliği sorunu nedeniyle bu kararı aldığını açıkladı.

Pazar günü yapılan açıklamada, Delta’nın catering ortağı ile birlikte sıcak yemek üretimini durdurduğu ve etkilenen mutfakta tüm faaliyetlerin askıya alındığı belirtildi. Havayolu şirketi, bundan sonraki süreçte sıcak yemeklerin başka mutfaklardan temin edileceğini belirtti.

Delta, uçuş mürettebatına gönderdiği mesajda, sıcak yemeklerin “beklenmedik bir tedarik zinciri sorunu” nedeniyle yüklenemediğini bildirdi. İlk sınıf yolcularına ikram edilmek üzere ekstra atıştırmalıklar sunuldu.

Şirket, bu süreçte müşteriler ve çalışanlar arasında herhangi bir hastalık rapor edilmediğini açıkladı. Ayrıca, bu durumdan etkilenen yolculara seyahat kuponları veya sık uçan yolcu milleri ile telafi sağlandığı bildirildi.

Geçmişte Yaşanan Olaylar

Delta’nın son gıda güvenliği sorunu, havayolunun geçtiğimiz aylarda karşılaştığı diğer olayların ardından geldi. Geçtiğimiz ay Washington’da yaşayan Cheryl Myers adlı bir kadın, Paris’ten Seattle’a yapılan bir uçuş sırasında dökülen aşırı sıcak kahve nedeniyle birinci ve ikinci derece yanıklar yaşadığını iddia ederek Delta’ya dava açtı. Kadının avukatı Mark Lindquist, “Kahve, sanayi standartlarının çok üzerinde aşırı sıcaktı,” dedi ve Delta mürettebatının kadına tıbbi müdahale sağlamadığını iddia etti.

Bu olayın ardından, Temmuz ayında Delta’nın Detroit’ten Amsterdam’a olan bir uçuşu, bozulmuş tavuk raporları nedeniyle New York’a yönlendirilmişti. Bu olay sonrasında havayolu, belirli uçuşlarda birkaç gün boyunca sadece makarna seçeneklerini sunmak zorunda kalmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Delta Air Lines, Gıda Güvenliği Sorunu Nedeniyle Detroit Uçuşlarında Sıcak Yemek Servisini Durdurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir