Bugüne kadar Samandra’da kaç kaza meydana geldi?

akar-kaza yeri

Samandra’daki askeri hava meydanı, 1. Ordu’nun 4’üncü Kara Havacılık Alayı tarafından kullanılıyor. Meydanda Kara Havacılık birliklerine ait uçak ve helikopterler görev yapıyor. Samandra Meydanı gündeme bölge hastanesi yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığı’na devri gündemde. İki piste sahip, toplam 3 milyon 350 bin metre kare alandaki meydana 4 bin 100 yataklı bir hastane yapımı planlanıyor.

SAMANDRA’DAKİ ÖLÜMLÜ UÇAK-HELİKOPTER KAZALARI

? 14 ŞUBAT 1995: İstanbul Samandıra Askeri Havaalanı’ndan Ankara’ya gitmek Dornier-28-D2 tipi çift motorlu askeri uçak Pilot üsteğmenler Sunay Atilla ve Sebahattin Üremiş yönetiminde havalandı. Kalkıştan kısa süre sonra uçakta motor yangını meydana geldi. Alemdağ’da yerleşim birimlerinin üzerine düşen uçaktaki iki pilotun yanı sıra Teknisyen Astsubay Çavuş Yalçın Ercan da şehit oldu.

? 22 NİSAN 2008: Samandra’dan kalktan UH-1H tipi Kara Havacılık’a ait helikopter yakınlardaki fabrika bahçesine acil iniş yaptı. Helikopterde hasar meydana gelirken uçuş ekibi yaralı olarak kurtuldu.

? 25 MAYIS 2010: Kara Havacılık’a ait Cessna 182 tipi tek motorlu eğitim uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra güç kaybı nedeniyle Abdurrahman Gazi Mahallesi Bedir Caddesi Sırat Sokak’a iniş yaptı. Uçakta bulunan üçü de üsteğmen rütbesindeki üç pilot yaralı olarak kurtarıldı.

Exit mobile version