Boeing’in 9,2 milyar dolarlık zararı kar hırsından

Radyo Gedik’de Muhammed Yılmaz ve Murat Herdem’in sunduğu “Havalı Şeyler” programının konuğu Kokpit.aero sitesi Genel Koordinatörü Tolga Özbek oldu.

Kokpit.aero sitesi Genel Koordinatörü Tolga Özbek, Boeing’in 9,2 milyar dolarlık zararın şirketin kar hırsından kaynaklandığını söyledi.

Radyo Gedik’de Muhammed Yılmaz ve Murat Herdem’in sunduğu “Havalı Şeyler” programının konuğu Kokpit.aero sitesi Genel Koordinatörü Tolga Özbek oldu. Özbek, Boeing 737 MAX krizinin ardından yaşananlara değendi. 737 MAX’lerin üretiminin durduğuna vurgu yapan Özbek, 9,2 milyar dolarlık zararın şirketin kar hırsından kaynaklandığını söyledi.

MALİYETİ KISIP, TECRÜBELİ İSİMLERİ
İŞTEN ÇIKARMANIN SONUCU

12 uçağını yere indirilen Türk Hava Yolları’nın henüz net bir zarar tablosu çıkarmadığına dikkat çeken Özbek şunları söyledi: “Tüm dünyada herkes kâra koşuyor. Hisseler daha çok kar etsin. Ne oluyor ondan sonra? Boeing’in önüne Apple geçiyor. Üç mühendis genç Silikon Vadisi’nde bir araya gelip bir uygulama yapıp şirketin önüne geçebiliyor. Bu şirketler kâra geçip, Boeing hisseleri düşünce bu arkadaşların kâr hırsları devreye girip bu noktalara getiriyor. Ne oldu ondan sonra? İki tane büyük kaza, 365 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce uçak yere indi. Boeing bile 9 milyar dolar zarar olduğunu açıkladı. Günümüz şirketlerin maliyetleri kısıp, tecrübeli insanları işte çıkartıp ucuza kaçmasının bir sonu bu. 100 yıllık şirket bu iki kaza sonrası güven kaybı yaşıyor. Boeing nasıl toparlayacak göreceğiz. Acaba 12 uçağı yere indirilen Türk Hava Yolları’nın zararı ne kadar?”

BOEİNG CEO KOLTUĞU ATEŞTEN GÖMLEK

AirportHaber yazarı Murat Herdem ise Boeing CEO’su Dennis Muilenburg’in ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA)’in tavsiyesi sonrası görevden alınmış olabileceğini dile getirdi. Boeing’in CEO koltuğunu ateşten gömlek olarak niteleyen Herdem, “Boeing FAA’in izni olmadan sürekli bir tarih verdi. Boeing’in FAA ile çatışmasının faturası Muilenburg’e çıkmış gibi görünüyor” dedi.

Exit mobile version