Havacılık

Birçok ülke İsrail ve İran’a dönük seyahat uyarıları yayınladı

İsrail ile İran arasındaki gerginlik artarken, birçok ülke İsrail ve İran’a dönük seyahat uyarıları yayınladı.

Gazze’deki olaylar ve İran’ın Şam konsolosluğuna yönelik füzeli saldırı sonrasında dünya genelinde endişeler arttı. İran’ın saldırıya sert bir yanıt vereceği açıklaması ve ABD Başkanı Joe Biden’ın uyarıları gerilimi daha da tırmandırdı.

Henüz İran’ın İsrail’e dönük bir saldırısı gerçekleşmemiş olsa da, pek çok ülke bu olası riski göz önünde bulundurarak seyahat uyarıları yayınladı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İran, Irak ve Lübnan’a yönelik en üst düzeyde seyahat uyarısı yaptı. Bu ülkelerdeki riskin çok yüksek olduğunu belirten bakanlık, vatandaşlarına bu ülkelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, Avusturya Havayolları’nın İran seferlerini askıya aldığı açıklandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da İran ile İsrail arasındaki gerilimin ani şekilde tırmanma riskine dikkat çekti. Almanya, İran’a seyahat edilmemesi ve bu ülkede bulunanların en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri gerektiğini açıkladı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Gazze sınırı ile İsrail’in Mısır, Lübnan ve Suriye sınırlarının kırmızı, diğer İsrail bölgelerinin ise turuncu seyahat tavsiyesiyle sınıflandırıldığını duyurdu. İran-İsrail gerilimi nedeniyle İsrail’deki güvenlik durumunun öngörülemediğine dikkat çeken Hollanda, İsrail’e yapılacak seyahatleri erteleme tavsiyesinde bulundu.

Fransa da vatandaşlarına İran, Lübnan, Filistin ve İsrail’e seyahat etmekten kaçınmaları çağrısında bulundu. Fransız Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne’nin, Tahran’daki diplomatların ve ailelerinin geri dönüşlerinin başlatılması talimatını verdiği belirtildi.

Tüm bu uyarılar, İran-İsrail geriliminin bölgedeki seyahat güvenliği üzerindeki endişelerini yansıtıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu