Belçika Çoban Köpeği Croatia Airlines Uçağının Kargo Bölümünden Kaçtı

Zagreb Havalimanı'nda, bir Belçika çoban köpeği Airbus A319’un kargo bölümünden kaçtı ve uçağın hasar almasına neden oldu. Uçak 13 gün boyunca servisten çekilirken, yolcular başka bir uçakla Stockholm'e gönderildi.

Croatia Airlines

Zagreb Havalimanı’nda, bir Belçika çoban köpeği Airbus A319’un kargo bölümünden kaçtı ve uçağın hasar almasına neden oldu. Uçak 13 gün boyunca servisten çekilirken, yolcular başka bir uçakla Stockholm’e gönderildi.

Zagreb Havalimanı’nda, bir Belçika çoban köpeği, Croatia Airlines’a ait Airbus A319 tipi uçağın kargo bölümündeki kafesinden kaçtı. Uçağın 30 Eylül’de Stockholm’e kalkış için taksi yaptığı sırada gerçekleşen bu olay, uçağın hasar görmesine yol açtı. Mürettebat, kargo alanından gelen olağandışı sesler üzerine durumu fark ederek uçağı geri çevirdi. Yolcular başka bir uçağa aktarılırken, etkilenen 9A-CTL tescilli uçak 13 gün boyunca servisten çekilerek onarıldı ve geçtiğimiz pazar günü tekrar operasyonlarına başladı.

Croatia Airlines, köpeğin Zagreb’den Stockholm’e yapılacak OU486 seferine hazırlanması sırasında tüm Hırvat ve uluslararası düzenlemeler ile iç prosedürlerin tam olarak uygulandığını belirtti. Olayın ardından uçağın detaylı bir inceleme için servisten çekilmesine karar verildi. Yolcular, aynı akşam başka bir uçakla varış noktalarına ulaştırıldı. Olayın nedenlerine ilişkin soruşturma ise devam ediyor.

Exit mobile version