1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Bayraktar TB2 İngiliz basınında

Bayraktar TB2 İngiliz basınında

featured

Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden Baykar’ın ürettiği Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının Ukrayna savaşında fark yarattığına dikkat çeken İngiliz medyası, Rusya ve Ukrayna’nın kullandığı İHA’ları karşılaştırdı.

Rusya-Ukrayna savaşı birinci yılı geride bırakırken, gökyüzünde dolaşan drone’ların vızıltısı, Ukraynalı askerler için günlük hayatın bir parçası haline geldi. Küçük boyutlu ve diğer askeri teçhizatlar göre genellikle daha ucuz olan drone’lar, askerlere cephane malzemelerinin yerini belirleme, bomba atışı ve anlık istihbarat gibi önemli avantajlar sağlıyor.

KİEV İHA’LAR SAYESİNDE FARK ATTI

Rusya Ukrayna’ya göre hem asker hem de teçhizat açısından çok daha büyük kaynaklara sahipken, Kiev insansız hava araçları sayesinde savaşta büyük bir farkyarattı.

Freeman Air & Space Enstitüsü eş direktörü Dr David Jordan’a göre Ukrayna, İHA verilerinden elde edilen gerçek zamanlı istihbarata göre hareket ettiği için Rusya’ya kıyasla İHA’lardan “daha büyük fayda” elde etti.

İngiliz Dailymail gazetesine Ukraynalıların savaşta daha yenilikçi ve taktiksel hareket ettiğini anlatan Jordan, “İHA’lar, bilgi toplama ve gözetleme açısından Ukrayna’nın savaş çabalarını gerçekten destekledi. ” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Bayraktar TB2 İngiliz basınında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir